Tornar

Joan Tomàs Martínez Grimalt, amb 'Fosca Negra', Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023

04/04/2023 - 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

Rebrà el guardó dimecres 10 de maig a la tarda en un acte al Saló de Cent en el marc del festival Barcelona Poesia.

El poeta de Palma Joan Tomàs Martínez Grimalt ha estat escollit guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023 pel seu llibre de poemes Fosca Negra. En la present edició s’hi han presentat 92 obres. Els mantenidors i mantenidores del guardó han estat Xènia Dyakonova, presidenta, Begonya Mezquita Ramírez, Ester Andorrà Culubret i Melcion Mateu  Adrover com  a vocals, i actuant com a vocal i secretaria Maria Callís.

Joan Tomàs Martínez Grimalt és Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Història Comparada i doctor en Arts Escèniques per la mateixa universitat. Com a investigador s’ha dedicat a la recerca sobre el moviment obrer, així com també a la història social del teatre. Ha format part del Grup de Recerca en Arts Escèniques (2009-2014) i del Centre de Recerca en Arts Escèniques (2023).

Com a poeta ha publicat Els Jorns (Premi Miquel Costa i Llobera per a poetes inèdits, 2008), Proètica dels plaers (Premi Bernat Vidal i Tomàs, 2009), Obagues i solanes (2016) i Epigramari (2021) i ha participat en les antologies col·lectives Pedra Foguera (2008), Joves narradors de Mallorca (2008) i Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (2011). També és membre de la companyia Corcada Teatre, amb la qual ha estrenat diversos espectacles com a dramaturg.

L’acte de lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023 tindrà lloc dimecres 10 de maig al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, dins el festival Barcelona Poesia.