Menu

Barcelona Poesia 2022


JOCS FLORALS DE BARCELONA

 

A Glòria Coll Domingo

Amb més d’un segle i mig d’història, aquest guardó és un dels més antics d’Europa i del món, i es consolida, any rere any, com a plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms. 

Glòria Coll Domingo recollirà el Premi dels Jocs Florals de Barcelona 2022 pel llibre de poemes A través. Coll Domingo és música i poeta. En el camp de la música, ha estudiat interpretació del violoncel a l'Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d'Utrecht i Amsterdam, on s'ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc. Ha treballat en diferents agrupacions de cambra, tant aquí com a l'estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l'experimentació amb altres disciplines artístiques. Pel que fa a la literatura, ha fet cursos de Filologia Catalana a la URV i d'Estudis Literaris a la UB. L'any 2013 es va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes (Galerada, 2013), guardonat amb el premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits. El 2015 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable (edicions de la UAB, 2015), i el 2017 va publicar el seu últim llibre fins ara, Retorn (Godall, 2017). Ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d'àmbit estatal.

El balanç poètic de l’any serà a càrrec de Gemma Medina, editora i crítica literària.

Quant a la referència històrica, versarà sobre la figura i obra de Gabriel Ferrater, poeta, crític, traductor i lingüista, el centenari del naixement del qual es commemora aquest 2022. A càrrec de Marina Porras, crítica literària, llibretera i professora associada del Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

Mantenidors: Antoni Clapés Flaqué (president), Maria Callís Cabrera, Begonya Mezquita Ramírez, Ester Andorrà Culubret (vocals), i Xènia Dyakonova (vocal i secretària).

 

PDF Jocs Florals de Barcelona 2022

Van guanyar el premi en edicions anteriors:Ganaron el premio en ediciones anteriores:


©Ajuntament de Barcelona