MENU

Acte de lliurament del premi dels Jocs Florals de Barcelona

Cap certamen literari de primera magnitud no es troba tan íntimament lligat a la cultura el nostre país com els Jocs Florals. Des de l’edat mitjana fins als nostres dies, la d’aquest guardó ha estat una història de glòria, de silencis i d’eufòria, d’interrupcions, de multes, de denúncies i de defensa de la llibertat.

Alcover, Maragall o Verdaguer van ser alguns dels poetes que arribaren a assolir el títol de Mestre en Gai Saber. I Rodoreda, Bartra, Oliver o Riba foren alguns dels escriptors que ajudaren a fer d’aquest certamen la iniciativa cultural amb més repercussió viscuda a l’exili. No oblidem la tasca de tota la gent que, des de la comissió organitzadora, va celebrar els Jocs Florals a l’exili, lluitant per mantenir la continuïtat d’un dels premis literaris més antics d’Europa i treballant per ensenyar al món la nostra literatura i concebre-la com un acte de llibertat en un moment en què aquí dominava la dictadura i la barbàrie.

L’entrega del premi de Poesia dels Jocs Florals tindrà lloc dilluns dia 13 de maig. Enguany, el balanç poètic de l’any anirà a càrrec del poeta Esteve Plantada, que convidarà els poetes que, al seu parer, han escrit els versos més destacats de l’any 2018.

Finalment, per commemorar l’Any Brossa, el poeta i director de la Fundació Brossa, Vicenç Altaió, serà l’encarregat de retre homenatge al poeta en el centenari del seu naixement.

 

El guanyador de l'edició 2019 del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona és David Caño.

Nascut a Olot (1980) i resident a Barcelona des del 1998, David Caño és poeta i periodista. Ha publicat vuit llibres de poesia i ha fet centenars de recitals arreu del país, ja sigui en solitari o a partir d'espectacles musicals com Branques del capvespre, udols a l'horabaixa, amb Meritxell Gené, o Un temps, una estima, una idea, amb Borja Penalba i David Fernàndez, amb els quals va formar el grup musical Ovidi3 —transformat recentment en Ovidi4 amb la incorporació de la cantant valenciana Mireia Vives—. Juntament amb Penalba i Vives ha ideat l'espectacle Nictàlgia en el cel elèctric, presentat a diferents ciutats europees. Ha participat en diverses antologies poètiques i ha col·laborat amb l'artista plàstic Jordi Pagès a partir de la publicació del llibre Nochera (Tinta Invisible, Edicions Poncianes i edicions Terrícola, 2018).

Entre altres, ha rebut els premis Amadeu Oller 2007 (per Barcelona) i el Vila de Lloseta 2009 per He vist el futur en 4D.

Mantenidors

Manuel Forcano Aparicio (president), Jordi Marrugat Domènech, Ponç Pons Giménez, Josep Lluch Puig, Maria Josep Escrivà Vidal i Mireia Calafell Obiol

Presentadora

Àngels Bassas

dilluns 13/05/2019,
18:00h

Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Pl. Sant Jaume, 1
0.00€

Van guanyar el premi en edicions anteriors:Ganaron el premio en ediciones anteriores:

@Ajuntament de Barcelona