Tornar

L'impost turístic reverteix al Grec, la Mercè i Llum

21/03/2023 - 08:44 h

Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat destinar 5.454.997,95 d'euros.

Públic Grec

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat destinar 5.454.997,95 d’euros que provenen de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) a projectes de desenvolupament turístic que es duran a terme als districtes i al finançament i la promoció d’activitats culturals de rellevància per a la projecció internacional de la ciutat.

D’aquesta manera, des de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives es dona suport per a l’organització dels grans festivals i aparadors de la cultura local i internacional com el Festival Grec, La Mercè, la Celebració de Cap d’Any o el festival BCNLlum que rebran, cadascun, 300.000 euros dels fons recaptats per l’impost turístic.

Altres partides es dedicaran a esdeveniments per a la promoció del comerç i la restauració. El programa Dissenyem Comerç rep 225.000 mil euros per materialitzar les propostes de millora per als eixos comercials elaborades per estudiants d’escoles de disseny, mentre 100.000 euros es dedicaran al programa Òpera i Comerç i a un concurs professional de pinxos i tapes al juny, on participen 48 establiments de Barcelona i rodalia.

Altres programes que rebran suport són el concert de l’OBC a la Platja el dia Internacional de la Música, el 21 de juny; el projecte d’Aparadors Artístics que vincula l’art amb el comerç singular i arrelat al Barri Gòtic; la BCN Eurovision Party, que reuneix a la ciutat més de 20 delegacions internacionals; o diverses activitats programades en el marc del Bicentenari del passeig de Gràcia.

Els fons de l’IEET finançarà també amb 75.000 euros el projecte “La Rambla, nou model de turisme urbà”, impulsat per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, que vol dinamitzar aquest espai icònic de la ciutat amb una oferta conjunta d’activitats adreçades al públic local.

Al llarg de tot el mandat, l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) ha suposat per a l’Ajuntament un ingrés de 54,8 milions d’euros, que s’han destinat a projectes de desenvolupament turístic a diferents districtes de la ciutat i a la promoció d’activitats esportives, gastronòmiques i culturals de rellevància per a la projecció internacional de la ciutat i la captació de turisme de qualitat.