Tornar

Més de 200 espectacles en 36 escenaris de tota la ciutat

27/09/2023 - 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

El 6 d'octubre comença un nou circuit del Barcelona Districte Cultural. És l’edició que fa 14 i ofereix 228 espectacles gratuïts. T'ho perdràs?

Per a aquesta edició, la número 14, que s’allarga fins al 28 de desembre, Barcelona Districte Cultural compta amb 36 propostes culturals diferents que inclouen espectacles de circ, teatre, dansa, música i cinema infantil. En total són 228 funcions, amb passis especials per a les escoles i els instituts dels diferents barris. A més, en ocasions les funcions vindran acompanyades de col·loquis, xerrades, presentacions o activitats complementàries organitzades en paral·lel sobre les quals s’informarà pròximament.

Dos espais nous a la tardor

L’edició que fa 14, que comença aquest 6 d’octubre, suma dues sales més – i ja són 36 – als escenaris dels Centres Cívics i de les sales de centres educatius que programen el Barcelona Districte Cultural. Són la Sala Milaway de l’Institut Milà i Fontanals, a Ciutat Vella, i el Centre Cívic Bon Pastor.

Teatre, dansa, música i circ

Un total de tretze propostes conformen l’oferta teatral. Obres com l’adaptació del clàssic de Santiago Rusiñol, El bon policia, amb Ricard Farré i Arnau Puig; o Faking Audition, denúncia dels abusos de poder i la manipulació en càstings i processos de selecció, que presenta el Col·lectiu #H2O. Entre d’altres, tindrem la parella formada per l’Oriol Genís i la Mont Plans a Cadires, ella premiada amb el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona; també comptem amb l’actriu Mariona Esplugues, premi actriu revelació Barcelona Teatre d’enguany amb Boja, una obra que parla de salut mental amb humor i en primera persona i que podeu veure al circuit.

Vuit propostes de dansa ens parlaran de la crisi d’una relació (A Skin Poem for a Cosy House, de Los Escultores del Aire); ens faran ballar a ritme de la rumba catalana (El Rumbòdrom, de la Cia. Jose Manuel Álvarez) o experimentar l’hipnotisme d’un moviment perfecte ((ÍOR) + CONTINUUM, de Marc Fernández & Julio León), entre d’altres espectacles.

L’oferta musical del BDC és paritària en gènere i amb estils musicals ben diferents. Entre les set propostes comptarem amb els directes de Delickites (jazz i ritmes jamaicans), Los Aurora (flamenc fusió i rock experimental), Ölivia Musyk (cançó d’autor i electrònica experimental) o Suzanna (soul, reggae i dancehall).

Es programen sis propostes ben diferents de circ per a totes les edats: des d’un espectacle de roda Cyr que visibilitza les identitats dissidents i el transfeminisme (Circografía de una travesti, de la Cia. Victoria Sickness) fins l’humor de propostes com Solo, de la Cia. Roi Borrallas o Insomni, de Dudu Arnalot.

Espectacles i cinema en família

A Barcelona Districte Cultural també miren d’apropar el teatre i els espectacles al públic més jove. Ho fan amb una oferta familiar que inclou el circ i l’humor de companyies com Rauxa (La Crisi de la Imaginació), la dansa o propostes teatrals com les de Samfaina de Colors (Sense lluna), Estefanía de Paz Asín (La reina del Arga), Festuc Teatre (Bunji, la petita coala) o Pea Green Boat (Gnoma).

Un any més el Petit Cineclub del BDC oferirà tres sessions que ensenyaran als més petits sobre temes com l’acceptació, la diversitat, el compromís o l’educació. L’aposta pel cinema de qualitat per als nens i nenes de la ciutat seguirà comptant amb les presentacions lúdiques i didàctiques del Billy i la Milly Oncle.

Més informació