Tornar

Sant Jordi cavalca de punta a punta de les Rambles

08/04/2024 - 13:06 h

Ajuntament de Barcelona

L'emblemàtic passeig tornarà a ser l'eix central de la celebració, amb 94 parades.

De Canaletes fins a Santa Mònica, el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, serà ple de parades de llibres, roses i també d’entitats del barri. És una imatge que no es veia des d’abans de la pandèmia. Ja l’any passat una part important de les Rambles va tenir l’ambient propi d’aquesta jornada, però no serà fins al Sant Jordi d’enguany que la recuperació serà total. Així ho han anunciat la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters, en una presentació dels actes de Sant Jordi en què també han parlat la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marsé.

La més gran presència de parades a les Rambles no va en detriment d’altres espais. Ans al contrari. De nou hi haurà la superilla literària, entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el de Pau Claris; la ciutadania podrà tornar a passejar per un ampli espai tancat al trànsit al cor de l’Eixample. I tots els districtes de la ciutat tindran llocs reservats per a la venda de llibres i roses. Els establiments podran posar les seves parades al carrer a partir del 22 d’abril.

Aquestes seran les ubicacions de venda de llibres i roses:

Ciutat Vella: la Rambla, plaça Reial i passeig de Lluís Companys.
L’Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat, rambla de Catalunya i passeig de Sant Joan (entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf).
Sants-Montjuïc: rambla de Sants.
Les Corts: avinguda de la Diagonal (entre el carrer de Joan Güell i el carrer de Pau Romeva, al costat mar).
Sarrià – Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre el carrer de Sèneca i la rambla del Prat), plaça de Nicolás Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i Jardinets de Gràcia.
Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer de Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.
Nou Barris: marquesina de la Via Júlia (entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls), i plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el carrer de la Jota).
Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç, i carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).
Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda de la Diagonal), carrer del Cabanyal, carrer de la Sèquia Comtal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i espai Biblioteca Gabriel García Márquez.

Més informació, en aquest enllaç.