Tornar

Veus de Brasil, Egipte, Mèxic, Estats Units, Galícia i Catalunya, en el 38è Festival Internacional de Poesia de Barcelona

15/05/2023 - 12:34 h

Ajuntament de Barcelona

L'acte tindrà lloc dimarts 16 de maig al Palau de la Música amb la participació, entre d'altres, de Danez Smith, Ana Martins Marques i José Eugenio Sánchez.

Com és tradició, el Festival Internacional de Poesia de Barcelona serà el darrer dels actes del festival Barcelona Poesia que, des del passat 9 de maig, ha omplert de versos la ciutat. Amb el Palau de la Música com a escenari, el Festival Internacional, que enguany celebra l’edició número 38, permetrà escoltar poemes d’Ana Martins Marques, Olga Novo, Blanca Llum Vidal, José Eugènio Sánchez i Danez Smith recitats pels mateixos autors. L’egipci Imad Abu Sàleh no ha pogut viatjar a Barcelona, però hi serà present recitat per la seva traductora, Valèria Macías Pagès. Hi haurà també les intervencions musicals del duet format per Joana Gomila i Laia Vallès. Serà dimarts 16 de maig a les 20 h, i les entrades, al preu de 7 €, es poden comprar anticipadament.

Ana Martins Marques va néixer a Belo Horizonte, Brasil, el 1977. És llicenciada en lletres i doctora en Literatura Comparada per la Universitat Federal de Minas Gerais (UFMG). Ha publicat, entre d’altres, els llibres de poemes A vida submarina, Da arte das armadilhas, O livro das semelhanças, Duas janelas (amb Marcos Siscar) i Risque esta palavra.

José Eugenio Sánchez (a la imatge de portada) és un poeta i performer nascut a Guadalajara, Mèxic, el 1965. És autor dels llibres Here’s Sun is for Real, Jack Boner & The Rebellion, Suite Prelude: a/h1n1Galaxy limited café o La felicidad és una pistola caliente, entre d’altres. Va obtenir X Premi Internacional de Poesia de la Fundació Loewe a la jove creació.

Blanca Llum Vidal (a la imatge) (Barcelona, 1986) ha estudiat Treball Social, Filologia Catalana i un Màster de Pensament Contemporani. Traductora i editora de poesia. Ha publicat, entre d’altres, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca!, Punyetera flor, Aquest amor que no és uAmor a la brega i La princesa sou Vós.

Danez Smith (St. Paul, Minnesota, Estats Units d’Amèrica) és autor de tres reculls de poemes, entre els quals destaquen Homie i Don’t Call Us Dead. La seva labor com a poeta li ha merescut el Forward Prize al millor poemari, el Minnesota Book Award de poesia, el Lambda Literary Award de poesia gai i el Kate Tufts Discovery Award.

Olga Novo (Vilarmao, Lugo, 1975) ha estat lectora de gallec a la Universitat de l’Alta Bretanya a Rennes i exerceix de professora de llengua gallega i literatura. Va rebre el Premi Nacional de Poesia 2020, i ha estat guardonada, entre altres distincions, amb el Premi d’Investigació Ánxel Fole per l’estudi sobre el poeta Uxío Novoneyra. Alguns dels seus poemaris són A teta sobre o sol, Nós nus, A cousa vermella, Cráter i Feliz idade.

Imad Abu Sàleh (Mansura, Egipte, 1967) és llicenciat en Periodisme a la Universitat de Mansura. Ha rebut el prestigiós premi de poesia àrab Sargon Boulus 2020. Ha publicat vuit llibres de poemes autoeditats i autodistribuïts, entre els quals hi ha Elogi de l’error, publicat en català i castellà.