Tornar

Rafeef Ziadah, Danez Smith i Sanja Baković visiten Barcelona Poesia

10/05/2023 - 14:21 h

Ajuntament de Barcelona

La 26a edició del festival també tindrà les actuacions de Nacho Vegas, Angeladorrrm i Sabina Witt, entre moltes d'altres.

El festival Barcelona Poesia 2023 ja ha començat a caminar. Un pregó del poeta valencià Josep Piera va donar, el 9 de maig, el tret de sortida a la 26a edició, i el dia següent Joan Tomàs Martínez Grimalt recollia, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023 per l’obra Fosca negra. Però encara queden molts actes per poder gaudir de la poesia en els seus múltiples formats: el festival durarà fins al 16 de maig.

Entre el variat programa destaquen els espectacles que es presentaran en un escenari per primera vegada, entre els quals Pitó, una obra interpretada per Paula Blanco, amb text de Guim Valls, que es podrà seguir a l’Espai Francesca Bonnemaison l’11 de maig. L’endemà s’estrenaran la performance poètica Doma, amb Martí Sales i Dorian Wood, i un concert recital de Rafeef Ziadah i Remei de Ca la Fresca. També s’estrenaran el concert de Sabina Witt titulat El nom en el somni, creat expressament per al festival, que es podrà veure el 13 de maig, i el concert recital de Nacho Vegas Cantares dende’l pie, el dia 14.

Barcelona Poesia tindrà la visita aquests dies de Danez Smith, una de les veus més importants de la poesia nord-americana actual. Serà als jardins de la Casa de la Misericòrdia dissabte 13 a les 19 h. Abans, el dia 12 a les 18 h i a la Fundació Antoni Tàpies, la poeta croata Sanja Baković (a la imatge) recitarà alguns dels seus poemes i conversarà amb Tamara Djermanovic. En la recta final del festival, hi haurà poesia en asturià, i homenatges a Jaume Pérez Montaner, en ocasió del seu 85è aniversari, i al poeta manacorí Jaume Vidal Alcover, amb motiu del centenari del seu naixement. La companyia Els Pirates Teatre oferirà l’espectacle Brossa de carrer al parc de la Ciutadella, i el festival entrarà al Cementiri del Poblenou amb Veus en dol, un cant comunitari a l’amor, el dol i la pèrdua.

Barcelona Poesia es tancarà a l’escenari del Palau de la Música Catalana amb el 38è Festival Internacional de Poesia de Barcelona. Hi recitaran Ana Martins Marques, Blanca Llum Vidal, Danez Smith, José Eugenio Sánchez, Imad Abu Sàleh i Olga Novo, amb música i direcció artística de Joana Gomila i Laia Vallès.

Trobareu tots els detalls del festival Barcelona Poesia al web oficial.