Menu

Barcelona Poesia 2021

Home

Barcelona Poesia

Del 7 al 18 de maig

Barcelona Poesia 2021

Del 7 al 18 de maig.

Barcelona Poesia 2021

7-18 de maig

Davant la guerra

Poetes en diàleg amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Museu Nacional dedica una part important de la seva programació d’enguany a la memòria i la Guerra Civil Espanyola. Sota el paraigua “Guerra Civil. Art, conflicte i memòria”, la crònica fotogràfica de la guerra, la destrucció i salvaguarda del patrimoni artístic, la propaganda en temps de conflicte o els efectes dels bombardejos sobre la població, seran algunes de les qüestions que s’abordaran des dels espais que el museu ha renovat i ampliat, i a partir de diferents exposicions, intervencions i activitats com ara Davant la guerra: Poetes en diàleg amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Barcelona Poesia i el Museu Nacional donen veu a cinc joves poetes perquè diguin els seus poemes al voltant del conflicte i la guerra, davant d’obres de la col•lecció d’art modern que la representen. El resultat: cinc peces audiovisuals i les mirades poètiques sobre el conflicte, la memòria i les seves conseqüències de Laura Torres, Gabriel Ventura, Gerard Vila Nebot, Glòria Coll Domingo i Andrea Ambatlle.
 
Més informació de la programació “Guerra Civil. Art, conflicte i memòria” al web del museu: www.museunacional.cat

Amb Laura Torres, Gabriel Ventura, Gerard Vila Nebot, Glòria Coll Domingo i Andrea Ambatlle

Ho coorganitza Museu Nacional d’Art de Catalunya

Obre els diàlegs

APP Literàpolis BCN

Gimcana literària

Literapolis és una aplicació municipal que vol fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat des del joc i el vessant més lúdic de la literatura mitjançant unes gimcanes literàries amb diferents proves.

En el marc del Barcelona Poesia 2021 trobaràs tres itineraris de joc amb la poesia com a protagonista. Dos d’aquests itineraris s’han construït sobre poemes de Joan Margarit i conviden els participants a recórrer Ciutat Vella, d’una banda, i diferents indrets de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó, de l’altra, i un tercer itinerari perseguirà les petjades de la poètica de David Castillo per punts de Gràcia i especialment pel districte d’Horta-Guinardó (barris del Carmel, la Teixonera...).

Per jugar només t’has de descarregar l’aplicació Literapolis al mòbil, activar el GPS, carregar la bateria i tenir ganes de caminar, de conèixer la ciutat i de llegir les obres indicades per poder contestar les preguntes de la gimcana literària.

Una vegada acabats els itineraris, els participants rebran diferents recompenses i regals.

Descarrega l'aplicació aquí

 

Ho organiza: BCN Ciutat de la Literatura


©Ajuntament de Barcelona