Menu

Home

Barcelona Poesia 2020

 

Aquesta tardor la ciutat celebrarà la poesia en diversos formats.

Perquè la poesia és indispensable, ara més que mai!

Finestres de poesia contemporània

La vocació internacionalista del festival Barcelona Poesia s'ha vist aflacada enguany per la impossibilitat de viatjar lliurement pel món, però no hem volgut perdre de vista allò que hi ha més enllà del nostre àmbit cultural i hem demanat a diversos representants de les forces vives de la poesia a la ciutat que ens apropin algun poeta de lluny interessant i vàlid.

Per fer-ho més il·lusionador, durant dotze dies, anirem descobrint dues càpsules de vídeo diàries. Així, cada recomanació serà com una llaminadura amagada i cada poeta que descobrim, una autèntica sorpresa.

Obre les finestres

David Castillo recomana la poesia de Joseph Brodsky

Jordi Villaronga recomana la poesia d'José Ángel Leyva

Cròniques il·lustrades

En una edició marcada pel compromís de tothom, artistes i ciutadania, per abraçar la poesia com a antídot contra una realitat difícil, hem volgut que les cròniques poètiques d'enguany incorporessin imatges, figures, colors. Vida. Per aquesta raó, les cronistes de Barcelona Poesia 2020 són dues il·lustradores, Clara-Tanit Arqué i Eulàlia Sariola, dues dones que dibuixaran les paraules dels poetes, n'acoloriran les emocions.

Mira les cròniqueslelgir més
© Eulàlia Sariola
18/10/2020
Una sospita de llum
© Clara-Tanit Arqué
18/10/2020
Fòrum poètic
© Eulàlia Sariola
17/10/2020
Encantàries

APP Literàpolis BCN

Gimcana literària

Literapolis és una aplicació municipal que vol fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat des del joc i la vessant més lúdica de la literatura mitjançant unes gimcanes literàries amb diferents proves.

En el marc de Barcelona Poesia 2020 s’incorporaren tres nous itineraris de joc amb la poesia com a protagonista. Dos d’aquests itineraris s’han construït sobre poemes de Joan Margarit i conviden els participants a recórrer Ciutat Vella per una banda, i diferents indrets de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó per un altra, i un tercer itinerari perseguirà les petjades de la poètica de David Castillo per punts de Gràcia i especialment pel districte d’Horta-Guinardó (barris del Carmel, la Teixonera...).

Per jugar només t’has de descarregar l’aplicació Literapolis al mòbil, activar el GPS, carregar la bateria i tenir ganes de caminar, de conèixer la ciutat i de llegir les obres indicades per poder contestar les preguntes de la gimcana literària.

Una vegada acabats els itineraris, els participants rebran diferents recompenses i regals.

Descarrega l'aplicació aquí

 

Organiza: BCN Ciutat de la Literatura

Parada del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya

Parada del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya

Del 13 al 18 d’octubre

Verger del Museu Frederic Marès

El festival Barcelona Poesia no només vol ser una finestra oberta a la poesia més actual, sinó que també pretén que el públic barceloní pugui recuperar els documents que certifiquen la vida de la poesia d’ahir i d’abans-d’ahir, de manera que, enguany, en un agermanament amb el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, tindrem durant tots els dies del festival una parada muntada amb una extensa selecció de llibres de poesia descatalogats i introbables a preus assequibles per a tots els melòmans de la lírica, una tria de primeres edicions i curiositats feta expressament pels grans experts d’un sector del llibre que sovint queda oblidat i és fonamental.


©Ajuntament de Barcelona