Tornar

Imatge del veler.

Barcelona des del mar

El Pailebot Santa Eulàlia ens brinda l’ocasió de contemplar la nostra ciutat i el seu litoral des d’un lloc privilegiat.

Barcelona ha estat connectada al llarg de tota la seva història amb el mar, medi que ha contribuït sempre al seu progrés industrial i al caràcter obert i cosmopolita de la ciutat. Aquest vincle va afavorir, per exemple, la construcció i manteniment de galeres i altres vaixells militars des del segle XIII i fins al XVIII a les Drassanes Reials, seu de l’actual Museu Marítim de Barcelona. Una gran fàbrica que donava feina de manera directa i indirecta a milers de persones i que va erigir-se en un gran motor econòmic de la capital.

L’evolució de les Drassanes i de la història naval de Barcelona està àmpliament documentada al museu, que més enllà de mostrar les seves col·leccions o d’acollir exposicions temporals sobre diversos aspectes de la ciutat marítima, manté actiu un veler ja centenari perquè la ciutadania pugui navegar pel litoral com ho feia la gent de mar en el passat. Es tracta del Pailebot Santa Eulàlia, una peça fonamental per conèixer la navegació del primer terç de segle XX. El Santa Eulàlia, que va fer-se a la mar per primera vegada l’any 1918, va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) l’any 2011 i actualment és l’ambaixador del Museu Marítim, de la ciutat i del país en esdeveniments culturals vinculats amb el patrimoni i la cultura marítims.

A bord el vaixell podrem observar la façana marítima de la ciutat de Barcelona i experimentar la navegació al costat de la tripulació. La ruta permet visualitzar la sortida del port a mar obert, el barri mariner de la Barceloneta, el barri de la Vila Olímpica i el Fòrum. Amarrat al Moll de la Fusta, el Pailebot Santa Eulàlia és un patrimoni viu que les famílies amb nenes i nens a partir de 7 anys poden gaudir plenament.

 

Data de publicació: Dijous, 10 novembre 2022
  • Comparteix