Tornar

Una de les imatges de l'activitat.
Retrat fet per una de les persones participants.

‘Bioscopi’, un projecte en línia

El CCCB us proposa descobrir l’animació documental a través d’una activitat que us permetrà fer les vostres pròpies pel·lícules.

Si fa unes setmanes us parlàvem en aquesta mateixa secció de l’activitat Bioscopi en família del CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una iniciativa vinculada a la mostra ‘William Kentridge. El que no està dibuixat’ que introduïa les famílies en el llenguatge del documental cinematogràfic d’animació, ara us proposem la realització d’una pel·lícula animada amb les eines, recursos i exemples inspiradors que us proporciona ‘Bioscopi’ en línia.

Bioscopi és una caixa d’eines per experimentar amb l’animació documental, és a dir, per parlar del món que ens envolta creant imatges en moviment amb dibuixos o amb objectes i sense haver d’enregistrar imatges reals. Tres propostes diferents que us permetran fer petits curtmetratges animats sobre la vostra vida i el vostre entorn a casa o a l’escola, i que us descobriran que l’animació pot apropar-vos a la veritat per camins diferents dels del vídeo o la fotografia.

Quines històries voleu explicar al món? Al vostre autorelat animat podeu revelar els vostres secrets i aficions, viatjar en el temps o explicar com veieu el món; després, podeu enviar el vostre curt al CCCB: amb la suma de tots els que aquesta institució vagi rebent, s’anirà conformant una gran pel·lícula col·lectiva, una biografia animada de la nostra ciutat o territori que estarà feta de les memòries, relats passats i presents, records i desitjos futurs de totes i tots. Bioscopi ofereix una primera aproximació al llenguatge i les tècniques de l’animació a persones de totes les edats, tot i que les més joves necessitaran una mica d’acompanyament en el procés. Ens brinda, també, una bona ocasió d’explorar com pensem o com ens mostrem als altres. Entreu en aquest enllaç i inicieu la vostra pròpia exploració.

Data de publicació: Dilluns, 16 novembre 2020
  • Comparteix