Tornar

Un espectacle de La Rous.
Un moment de la funció.

‘La casa del abuelo’ s’instal·la al Petit Romea

La Rous porta al teatre del carrer Hospital una producció que ha recollit premis rellevants en el circuit de teatre familiar nacional i internacional.

Espectacles que promouen la descoberta, l’aprenentatge i l’emoció: el Petit Romea, la programació familiar del Teatre Romea, omple la seva cartellera amb produccions de qualitat, arts escèniques que parlen de solidaritat, de migració, del pas del temps o de la fragilitat de la memòria per mitjà de diversos llenguatges artístics.

La que es podrà veure a l’escenari del Romea aquest pròxim diumenge, sens dubte, reuneix totes les condicions per formar part del cicle: La casa del abuelo és un delicat conte escènic sobre la vellesa i la pèrdua, però també sobre la manera de recordar les persones que ja no hi són, a través de petits detalls i gestos que, aparentment, no tenen importància. El protagonista de l’espectacle és un avi que troba en la rutina la manera de mantenir-se actiu i despert. S’aixeca, es renta o esmorza, cada dia, a la mateixa hora, i a la mateixa hora surt cada dia de passeig. Què passarà, però, quan les seves cames decideixin que no caminaran més? Quan l’avi ja no hi sigui? Què serà de les seves coses, del seu pas per la vida?

La casa del abuelo és una petita meravella que porta el segell de La Rous, companyia liderada per Rosa Díaz, que més enllà de la pèrdua parla també de l’amor que ens fa mantenir viu el record de les persones estimades. Amb direcció i dramatúrgia de Díaz, l’espectacle ha aconseguit premis a fires i festivals com FETEN, un dels més destacats del circuit de les arts escèniques per a nenes i nens. Titelles, música, teatre d’objectes... La casa del abuelo encara captiva el públic menut amb la seva càrrega poètica; mereix formar part d’una programació que ens convida a somiar i a imaginar fins a l’infinit.

Data de publicació: Dilluns, 20 març 2023
  • Comparteix