Creació i Museus

Creació i Museus és un programa de maridatges entre centres culturals de diferents naturaleses i voluntats. Els museus posen a disposició de les Fàbriques de Creació els seus fons, col·leccions i espais mateixos. Les Fàbriques de Creació posen la creativitat artística, que esdevé un instrument per a la renovació de les mirades vers el patrimoni, la història i la memòria i facilita un apropament des d’una dimensió diferent que se suma al coneixement dels objectes dels museus i de les vivències que ens poden aportar.

La condició indispensable del programa Creació i Museus és el treball conjunt i compartit entre les dues parts, aportant cadascuna la seva especificitat i coneixement. És per tant fonamental la complicitat de les dues parts en els relats i els continguts que es veuen a les creacions resultants.

El programa Creació i Museus necessita d’un tercer element, el públic. Les creacions, com els objectes dels museus, volen interpel·lar al públic al que s’adrecen, i sovint necessiten de la participació comunitària com a una expressió més de l’acció creativa. És per això que els museus i els espais patrimonials, però també els carrers i els espais comunitaris, esdevenen els escenaris de presentació de les creacions.

Descarrega't el programa Creació i Museus 2022