Assemblea coral ocellaire
Creacio i Museus > Projecte 1
Concepció i direcció: Elena Maravillas
Gènere: Teatre
Espai: Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats
Dates: 27 de juny
Horaris: 20 h
Durada aproximada: Per concretar
Idioma: -
Preu: Entrada gratuïta amb reserva prèvia a partir del 17 de juny
Què podem aprendre de la convivència amb altres espècies no-humanes? Si ho voleu saber, veniu a veure aquesta proposta, que forma part del projecte Creació i Museus d'enguany.
Ni els ocells ni altres bèsties caben a l’espai museístic. Però sí a les seves façanes, a les terrasses, als patis, als seus límits, als seus relats i a les seves representacions. Fora del centre d’art es desplega un ecosistema més-enllà-de-l’humà que construeix i modifica l’espai urbà i el seu ús. Però, què passa quan trenquem aquesta frontera i tombem les portes i obrim els finestrals? Què podem aprendre de la convivència amb altres comunitats no humanes? Podem comprendre, assimilar i adaptar la nostra comunicació i pràctiques als seus codis i llenguatges?
Emprant la performance col·lectiva com a dispositiu de recerca, i posant el focus en els ocells urbans, l’Assemblea coral ocellaire proposa una aproximació corporitzada a aquestes altres subjectivitats. Els ocells amb els quals convivim són subjectes polítics en la mesura que estableixen consensos i construeixen les seves decisions en comunitat. Per això, l’Assemblea coral ocellaire es proposa com un lloc d’experimentació d’altres mecanismes de creació de comunitat i cultura mitjançant accions performatives que investiguin aquestes altres formes de diàleg. Es crea, així, una obra final en la línia de la new opera. Basant-se en la recol·lecció d’espectrogrames de cants dels ocells, es generaran composicions a tall de concerts sobre les quals investigar els conceptes de comunicació i diàleg. L’Assemblea coral ocellaire busca anar més enllà de la recerca per obrir un diàleg viu, encarnant en el grup humà les observacions realitzades i convidant a la reflexió activa sobre noves formes de relació comunitària.
Per dur a terme el projecte, es crearà un grup d’estudi en què la interacció entre el saber científic-acadèmic i les pràctiques artístiques permeti explorar el camp, tot creant un intercanvi fèrtil i sostenible en el temps, amb l’objectiu de generar una performance coral col·lectiva en la qual exposar les preguntes i conclusions del grup.
Una producció de La Escocesa i Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.
Amb el suport de la Beca Barcelona Crea (Creació i Museus).