Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Un moment de l'activitat.

Escape Room: el somni de Fibonacci

Un dels matemàtics més reconeguts de la tradició europea centra una activitat participativa de CosmoCaixa Barcelona.

Malgrat que va viure a cavall dels segles XII i XIII, l'italià Leonardo de Pisa, més conegut com a Fibonacci, va desenvolupar fórmules matemàtiques encara en ús; ho va fer després de viatjar per la Mediterrània per observar de primera mà els avenços dels matemàtics àrabs, veritables mestres de l’aritmètica. Ara, CosmoCaixa Barcelona dona a conèixer aquesta figura, el matemàtic occidental més rellevant de l’edat mitjana, en una activitat familiar que demanarà fer càlculs a les i els participants. Es tracta d’El somni de Fibonacci, un joc inspirat en els populars escape room que té la lògica matemàtica com a fil conductor. Les famílies que entrin a l’habitació on dorm (i somia) Fibonacci se les hauran d’empescar per sortir-hi sense despertar-lo. Com? Superant tot de reptes que posaran a prova les seves habilitats... i aprenent mentre es diverteixen en una piscina de boles o resolen endevinalles i trencaclosques amb ulleres 3D.

Potser aplicaran, a més, els principis del descobriment més famós del matemàtic, l’anomenada Successió de Fibonacci, una successió numèrica infinita i sorprenent. Sobretot, perquè més enllà de la seva utilitat en les ciències de la computació o en la teoria de jocs, apareix en configuracions botàniques i biològiques. Fins i tot les margarides responen a la Successió de Fibonacci: aquestes flors no només presenten unes característiques geomètriques singulars, sinó que el nombre de pètals que tenen coincideix sempre, sense excepció, amb un dels que trobem a la sèrie del matemàtic.

Per participar en l’Escape Room: el somni de Fibonacci cal comprar l’entrada al museu... i ser puntual. No fos cas que una activitat en la qual intervindrà una ciència exacta comenci amb retard! Afilem el nostre enginy al CosmoCaixa.

Data de publicació: Dimarts, 04 Abril 2023
  • Comparteix