Tornar

Els carrers del Poble-sec són l'escenari de la funció.
Imatge de l'espectacle.

‘Faust i jo’, nou Clàssic per a criatures

La Sala Online del Teatre Lliure acosta al públic familiar una tragèdia immortal amb el llenguatge del pop-up.

El programa Clàssics per a criatures del Teatre Lliure juga amb nous formats i llenguatges artístics per donar contemporaneïtat a grans textos dramàtics de tots els temps. Perquè si han assolit la condició de clàssics, és perquè amb el pas del temps mantenen intacta la seva vigència; aborden assumptes inherents a la condició humana, com ara el desig de poder o l’ambició, emocions que també el públic familiar pot reconèixer i comprendre. En aquest sentit, Faust i jo, última incorporació al cicle, rellegeix el Faust de J. W. Goethe, una de les grans tragèdies del romanticisme alemany, per fer pensar els nens i les nenes sobre l’ètica dels nostres actes, la legitimitat d’alguns desitjos.

Anna Maria Ricart Codina signa la dramatúrgia i direcció d’un muntatge que situa l’acció al barri del Poble-sec i explica la història de l’home que ven la seva ànima al diable per assolir la felicitat. Si al text de Goethe, Faust recull on gos del carrer que resulta ser Mefistòfil, a Faust i jo és l’animal –una gossa– el que ens mostra el món a través dels seus ulls. Els ulls d’una criatura inquieta, receptiva i disposada a gaudir del que li ofereix la vida, en contrast amb la perpètua insatisfacció del seu nou amo, representació de l’home (i de la dona) modern: una persona que sempre vol més del que té.

L’artista escènica i audiovisual Magda Puig ha il·lustrat la història en la forma d’una petita pel·lícula que acciona imatges fotogràfiques i utilitza mecanismes pop-up i tècniques de manipulació d’objectes per explicar-la. Una peça visual que interpreta l’actriu Queralt Casasayas i que plantejarà interrogants als més petits de casa. Accediu a la Sala Online del Lliure i gaudiu d’aquest conte moral.

Data de publicació: Dimecres, 23 Desembre 2020
  • Comparteix