Tornar

Un moment de la funció.
'La Quela'.

Brodas Bros balla al Barcelona Districte Cultural

‘La Quela’ barreja tradició oral i dansa urbana per introduir el públic menut en el món del hip-hop.

La companyia de dansa i cultura urbana més popular de la ciutat aterra al Barcelona Districte Cultural amb un espectacle de petit format adreçat als més menuts de la casa... i a la resta de la família. Perquè amb La Quela, Brodas Bros uneix paraula i ritme, històries tradicionals i hip-hop.

La Quela, la protagonista d’aquesta història alhora entranyable i enèrgica, podria ser la neta de ‘La masovera se’n va al mercat’, la popular cançó infantil que va enumerant tot allò que es pot trobar a les parades del mercat al llarg de la setmana. Tal com expliquen des de la companyia, aquí el nou i el vell es donen la mà: la tradició oral es recrea per mitjà de l’experimentació amb diversos llenguatges escènics, com ara la música, la dansa contemporània i la urbana.

L’espectacle, que compta amb dramatúrgia de Roser Ros i coproducció de Tantàgora, es podrà gaudir en quatre centres cívics que formen part del circuit cultural de proximitat de la ciutat: el primer de tots serà el Centre Cívic Cotxeres Borrell, on La Quela instal·larà la seva parada el 24 de març (18 h), i li seguiran el Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ (14 d’abril, 18 h), el Centre Cívic Guinardó (15 d’abril, 12 h) i el Centre Cívic Sarrià (22 d’abril, 13 h), als jardins de la Vil·la Cecília. L’Eixample, les Corts, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi són els quatre districtes on arribarà la proposta.

I, què podem dir de Brodas Bros? Potser, que la companyia dels germans Pol i Lluc Fruitós i de les germanes Clara i Berta Pons ha vençut a nombrosos campionats internacionals, o que va ser pionera quant a portar espectacles de dansa urbana a grans teatres. Més de dos-cents mil espectadors i espectadores han vibrat amb els seus xous en els escenaris més rellevants del país i de fora, i fins i tot han col·laborat amb formacions de la categoria del Cirque du Soleil. La Quela és una proposta més íntima, però té la força de totes les creacions de Brodas Bros.  

Data de publicació: Dijous, 16 març 2023
  • Comparteix