Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Nit Europea de la Recerca

Cinc anys de la Nit Europea de la Recerca

La cinquena edició d’aquest esdeveniment a Catalunya comptarà amb més de cent activitats de divulgació científica a Barcelona.

Per cinquè any consecutiu, se celebrarà a Catalunya la Nit Europea de la Recerca. A Barcelona, l’esdeveniment està coordinat des de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i tindrà lloc entre el 27 de setembre i el 2 d’octubre a diversos espais i equipaments. Durant les jornades s’oferiran xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes activitats gratuïtes per a tots els públics.

El node de Barcelona, amb més de cent activitats arreu de la ciutat, comptarà amb diverses seus: la biblioteca Gabriel García Márquez i la biblioteca de Montbau, els centres cívics Casa Golferichs i Vil·la Urània, la fàbrica Fabra i Coats, el Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella, el Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat i el CosmoCaixa.

Durant les activitats que es duran a terme tindreu l’oportunitat de descobrir quina relació tenen les matemàtiques amb el Viatge al centre de la Terra de Jules Verne, com crear el punt més fred de l’univers o com un sismògraf recull les vostres vibracions en directe. A més, si participeu en Tots som mutants, el blog de Xerrades Científiques a la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez, un cop fet un petit repàs als conceptes més bàsics de la genètica, descobrireu que cadascú de nosaltres som espècies mutants!

A les activitats d’aquesta Nit, també podreu gaudir d’un Science Slam, al bar Black Lab de la Barceloneta, o d’una àmplia programació de Cafès Científics oferts per la Universitat de Barcelona on es tractaran nombrosos temes d’actualitat de manera distesa i propera.

I encara més: la Nit Europea de Recerca comptarà amb programació en línia que es reproduirà el 30 de setembre al seu canal de YouTube.

Aquest esdeveniment, que se celebra de manera simultània a més de 25 països d’arreu d’Europa, té com a objectiu apropar la recerca científica i la seva comunitat a públics de totes les edats d’una manera divertida. No us perdeu la gran varietat d’activitats que es proposen! Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 16 Setembre 2022
  • Comparteix