Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Retrat de la narradora visual independent Isadora Romero

El saber oblidat de la terra

Un treball audiovisual d’Isadora Romero reivindica la sobirania alimentària dels pobles a través dels records d’àvies i besàvies que eren “guardians de les llavors”.

La Cuina és un cicle de xerrades, tallers i activitats impulsat pel MACBA. El 8 de juny hi ha programada una nova sessió a l’Auditori del Convent dels Àngels, La Cuina oberta. La llavor fermentada, colonialisme i extractivisme, per donar a conèixer “memòries i sabers locals” dels petits agricultors de la regió colombiana de Cundinamarca, amb el guiatge de la narradora visual Isadora Romero.

Establerta a l’Equador, Isadora Romero centra la seva atenció en les identitats humanes, les qüestions de gènere i la temàtica ambiental. A més d’exposar la seva obra a l’Àfrica, Amèrica i Europa, ha rebut nombrosos premis i beques en matèria de fotoperiodisme, justícia social i medi ambient, especialment per part de la Fundació Magnum, els fons d’emergència de National Geographic i l’entitat Women Photograph.

A Barcelona, l’autora presentarà La sangre es una semilla: un vídeo narrat per ella mateixa i pel seu pare on qüestionen la desaparició de les llavors, la migració forçada, el racisme, la colonització i la consegüent pèrdua de coneixements ancestrals al llarg de les tres últimes generacions. Tot i que el projecte és una exploració del passat, fa servir tècniques contemporànies i juga amb els paral·lelismes entre els codis genètics i els codis binaris de les fotografies digitals amb la finalitat de fer una crida a recuperar, preservar i transmetre aquests coneixements per al futur.

Després de la projecció, el col·lectiu Eixarcolant parlarà de la importància de les llavors locals i de la importància de la sobirania alimentària; és a dir, el dret dels pobles a escollir lliurement allò que cultiven i allò que mengen. La xerrada s’acompanyarà d’un tast de galetes elaborades amb plantes silvestres i un te de flors silvestres oblidades de Montjuïc.

L’activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament clicant aquí.

Data de publicació: Dimarts, 30 maig 2023
  • Comparteix