Tornar

Entrada del Jardí Botànic.

Abelles, exploració i jocs interactius

Totes les activitats de Setmana Santa del Jardí Botànic de Barcelona per gaudir de la natura i la família.

Les vacances escolars estan a punt d’arribar i el Jardí Botànic de Barcelona aprofita les dates per obrir la seva programació especial de Setmana Santa. De l’1 al 10 d’abril tindreu l’oportunitat de gaudir de diferents activitats familiars adreçades a infants a partir de 7 anys. Jocs de pistes, tallers i dinàmiques per connectar amb la natura i l’observació en grup o de manera autònoma. Aquí us les expliquem! 

El Jardí compta amb l’exposició temporal Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc. Amb un plantejament museogràfic visual i a través de la pedagogia es mostra la importància de les espècies pol·linitzadores per garantir la supervivència de gran part de la vegetació terrestre. Seguint aquesta exhibició, l'activitat Natura de prop - Insectes pol·linitzadors reafirma el paper essencial de les abelles. A través d’instruments òptics, podreu veure i descobrir de prop els detalls d’aquestes espècies, coneixereu el seu món i la seva incidència en el nostre. 

I una vegada coneguda la realitat de les abelles, podreu observar l’altra part de la relació. Amb De flor en flor. La seducció vegetal imaginareu les característiques d’una flor i comprendreu quina espècie seria l'escollida per pol·linitzar-la. Aquesta activitat autoguiada us permetrà potenciar la vostra creativitat, conèixer l’entorn de l’espai i les espècies que hi habiten. 

Per altra banda, si el que voleu fer és anar al vostre ritme i explorar l’entorn, podeu trobar la motxilla per a naturalistes en entrar al Jardí Botànic. Amb materials addicionals perfectes per endinsar-vos en les seves cares amagades, viureu l’experiència de la visita d’una altra manera. Anàlisi dels animals, els colors que observareu o les espècies vegetals de la zona. Podreu decidir lliurement quan acabar el recorregut a més de l’ordre de les activitats. 

Per últim, podreu participar en el joc de pistes autònom Em roda el cap! A partir de l’observació i el seguiment del recorregut d’una merla del Jardí indicat a través del QR de l’activitat, haureu d’analitzar i esbrinar quina de les vuit espècies de plantes compleix els requisits per haver emmetzinat a l’au. Podreu descobrir-ho amb totes les pistes que se us ofereixen? 

Tota la informació de les activitats en aquest enllaç

Data de publicació: Dimarts, 28 març 2023
  • Comparteix