Tornar

Un dispositiu electrònic en la imatge del cartell de l'edició d'enguany del festival

Així sona la foscor

Els sons foscos, experimentals i industrials protagonitzen la quarta edició de l'Ombra Festival.

Espais diversos de la ciutat, entre els quals la sala Paral·lel 62, Input i Upload (Poble Espanyol) i Razzmatazz acullen una nova edició de l'Ombra Festival, una cita amb els sons electrònics més experimentals amb atenció especial a la darkwave, la synthwave i a la música industrial experimental. Al programa, noms consagrats i emergents, entre els quals alguns mites com DAF, Le Syndicat Electronique, Trevor Jackson, The Present Moment o els Curses.

L'Ombra Festival va néixer l'any 2018 gràcies a l'agència Ombra i el segell discogràfic Oráculo Records, amb la intenció de crear un espai de trobada adreçat específicament als i a les amants dels sons d'avantguarda. La programació combina amb encert grans artistes que són un referent o han esdevingut un mite en les seves escenes o que s'estan donant a conèixer actualment amb propostes innovadores que no sempre són fàcils de veure. L'edició d'enguany s'havia de celebrar a Utopia 126, però ha estat traslladada a última hora i repartida entre espais diversos i la programació ha estat modificada, així que us recomanem que consulteu el web per estar al cas de les novetats que s'hagin produït. El festival començarà el dia 25 de novembre a l'església de Sant Pau del Camp amb unes conferències, a les qual seguirà l'espectacle inaugural de teatre documental Metalhammer, a la sala Paral·lel 62.

Així, la programació d'enguany inclou des del duet industrial de Düsseldorf DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) fins al retorn a la ciutat, quinze anys després de l'última actuació, de Le Syndicat Electronique, un artista de culte en la comunitat de l'electrònica minimal wave. També escoltareu el britànic Trevor Jackson o el projecte de minimal synth, new wave, alternative rock i coldwave de Los Angeles The Present Moment.

Entre els més esperats, el duet de Nova York amb base a Berlín Curses, que combina les seves guitarres i sons dels anys 80 amb ritmes com la new wave, el postpunk i el new beat. Ara, acaben de presentar Incarnadine, un treball que segur que faran sonar a l'Ombra Festival.

El programa inclou també debuts a la ciutat, com el del projecte nord-americà Belladona, l'Electronic Body Music i el trance i techno intel·ligent del rus Ober DADA; el projecte de punk i pop Undertheskin i una pila d'artistes de l'escena estatal com Dark Matter, Deckard, Elmer Davy o l'electrònica postindustrial dels We Are Not Brothers, entre altres 

Si us agraden els sons foscos i voleu viure noves experiències musicals, no us perdeu l'Ombra Festival d'enguany, però abans de venir consulteu la programació completa al seu web.

Data de publicació: Divendres, 18 novembre 2022
  • Comparteix