Tornar

Fotografia de l’exposicio d’Alba Mayol.

Alba Mayol inaugura el cicle d’exposicions de l’Espai 13

L’artista barcelonina presenta la mostra solc i no clos, dins d’un programa comissariat per Irina Mutt.

Quaranta-cinc anys d’art emergent. Això és el que celebra enguany l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, un espai dedicat a aquesta disciplina des dels inicis de la seva creació. Ens acompanyarem quan es faci fosc és el cicle d’exposicions, comissariat per Irina Mutt, que presenta la proposta de quatre artistes i s’estrena amb solc i no clos (fotografia de Roberto Ruiz), d’Alba Mayol. Fins al 14 d’abril, teniu temps de visitar-la. 

El cicle a cura d’Irina Mutt reflexiona sobre el concepte de la interdependència per mitjà de quatre exposicions individuals en què cada artista aporta la mirada particular sobre la seva manera de ser i viure al món, com també de gestionar els espais. Al llarg de les diferents mostres, el relat es desenvoluparà de manera flexible; no seguirà una narrativa ni essencialista ni lineal. Després de Mayol, vindran les exposicions d’Inari Sandell, Danielle Brathwaite-Shirley i Helena Vinent

L’exposició solc i no clos és una recerca sobre el desig i la impossibilitat de definir-lo a partir de lògiques absolutes, utilitzant el llenguatge com a matèria elàstica i també com a condició i límit per representar coses i fenòmens. Mayol parteix del conte “Bloodchild”, de l’escriptora de ciència-ficció Octavia E. Butler, per tal de plantejar un escenari-cos on tots els elements estan interconnectats. Us hi trobareu amb peces de diversos formats com l’escultura, la instal·lació o el dibuix, les quals crearan una atmosfera o espectre sense límits ni formes. L’artista té la voluntat de recrear una entitat que batega i respira, una presència que es podrà sentir, olorar i tocar. 

L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, successor de l’Espai 10 inaugurat l’any 1978, és el programa artístic dedicat a la producció emergent amb més continuïtat de l’Estat espanyol. Des del començament, ha donat suport a l’experimentació, a la recerca i al qüestionament del paper de l’art en una societat canviant. Al llarg d’aquests quaranta-cinc anys, hi han passat alguns dels artistes més rellevants en l’actualitat d’art contemporani com Jaume Plensa, Pere Noguera, Fina Miralles, Colita, Susana Solano, Perejaume, entre d’altres.

Aprofiteu per visitar la primera mostra d’Alba Mayol, dins del cicle comissariat per Irina Mutt, que es va inaugurar el 2 de febrer, però que podeu visitar fins al 14 d’abril. L’entrada per a l’Espai 13 és gratuïta, però no dona accés a les sales d'exposicions de la fundació. L’horari és de dimarts a diumenge, de 10 h a 19 h. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de la Fundació Joan Miró

Data de publicació: Divendres, 09 Febrer 2024
  • Comparteix