Tornar

La col·lecció del Monestir de Pedralbes s’amplia amb una mostra de mobiliari

La grandesa del que és senzill: mobles del Monestir de Pedralbes

El Reial Monestir de Pedralbes exposa una col·lecció de mobles d’emmagatzematge conservats per la comunitat religiosa.

En la senzillesa també hi ha història. Al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes hi podreu admirar una petita mostra de mobiliari conservat per la comunitat religiosa i que s’afegeix a la col·lecció de béns patrimonials del centre. A partir del 12 de gener, a les dependències de la infermeria del monestir s’hi exhibirà una mostra d’alt valor històric, ja que són mobles de construcció bàsica, senzilla i austera, que provenen de les donacions, dots i encàrrecs de les monges que hi van viure, com la fundadora del monestir, la reina Elisenda de Montcada. La col·lecció conté peces que van del segle XIV al segle XIX i que constitueixen una oportunitat única per conèixer el dia a dia del cenobi a partir d’aquests objectes quotidians.

Sembla que el temps no passi a l’antiga infermeria, un espai molt bàsic i sense decoració, ple de mobles destinats a l’emmagatzematge, de disseny simple i on la funció regeix per sobre de la forma. Per satisfer les necessitats del cenobi, al llarg dels segles es van idear tres formes de contenidor que podreu veure a la mostra: les caixes, utilitzades per traslladar-hi material; els armaris, on es guardaven els objectes que es necessitaven a la vista, i les calaixeres, per protegir-ne el contingut.

L’entrada general al monestir és de 5 euros. Podeu veure aquesta ampliació de la col·lecció en l’horari habitual del centre, de dimarts a diumenge.

Data de publicació: Dimarts, 12 Gener 2021
  • Comparteix