Tornar

Fragment d'una de les pintures de l'artista que mostra un paisatge oníric

L'antroposfera, explicada amb el llenguatge de l'art

Les obres de l'artista Jordi Gispert Pi analitzen i converteixen en creacions artístiques la fascinació de l'home per l'artificialitat.

L'espai d'art Lab 36 del carrer de Trafalgar ens convida aquests dies a donar un cop d'ull, a través de la creació artística, a un món manipulat per l'ésser humà. És Paradís artificial, títol d'una exposició en la qual veurem les obres més recents de l'artista Jordi Gispert Pi.

És un creador nascut a Barcelona l'any 1957. Es va formar a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi i els anys 80 va començar a exposar en galeries de França, Itàlia i altres països europeus. Va obtenir un Premi a la Creativitat de la Generalitat de Catalunya per El joc del laberint, una obra que es basava en la simbologia mediterrània i que es va veure durant els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Les creacions de Jordi Gispert treballen amb el concepte d'ecologia visual i al·ludeixen sovint al paisatge i al medi ambient, centre del seu món creatiu.

A Paradís artificial, l'artista fa referència al gust humà per l'artificialitat i ens introdueix en el concepte d'antroposfera, fent referència a la part del medi ambient que ha estat creada o bé modificada per l'ésser humà. La idea que ens presenten les diverses obres de la mostra, realitzades en tècniques diverses, entre les quals creacions en alumini, és que vivim immersos en una cultura artificial que acceptem de manera natural i que aquesta immersió profunda en paradigmes artificials ens condueix irremissiblement cap a la biotecnologia.

Les creacions que veureu en l'exposició us parlaran sobre l’artificialitat com si fos una extensió de la idea d’art i sobre l’atracció de l’ésser humà per tot allò que és producte del seu treball tècnic. Ho veureu en unes obres que suggereixen mitjançant l'alumini, la idea que les màquines tenen una pell sobre la qual es reflecteix la llum.

Si voleu veure com el medi ambient i l'art estableixen un diàleg en les obres de Jordi Gispert Pi, veniu a Lab 36, però abans consulteu al seu web la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dimecres, 22 Febrer 2023
  • Comparteix