Tornar

El filòsof Daniel Innerarity
La doctora en immunologia Adelaida Sarukhan

Pensament crític per mirar cap al futur

'Argumenta BCN' és un nou cicle de conferències que té la primera estació a Casa Golferichs, amb mitja dotzena de sessions amb professionals de la sociologia, la filosofia, la història i la psicologia.

Que el món ha sofert una sacsejada aquests darrers dos anys sembla una evidència. Però, entenem el món que ara ens envolta? Cap on va? Com serà el futur més immediat? La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona vol aportar la seva espurna de llum a la foscor i inaugura un cicle de conferències que té per nom 'Argumenta BCN'. Les primeres sis sessions s'agrupen sota el títol A propòsit del futur, i tenen lloc al Centre Cívic Casa Golferichs entre el 28 de setembre i el 30 de novembre. S'ha convidat a parlar-hi persones expertes de l'àmbit de la sociologia, la filosofia, la història i la psicologia, i tots els actes es retransmetran en línia.

La conferència inaugural anirà a càrrec del filòsof Daniel Innerarity, que acaba de publicar el llibre Pandemocracia: una filosofía de la crisis del coronavirus, una reflexió entorn la globalització, la democràcia, la construcció col·lectiva i els populismes. Una setmana més tard visitarà Casa Golferichs la doctora en immunologia Adelaida Sarukhan, que farà una ponència amb l'anunciat Què ens queda per recórrer amb la covid? Dimarts 19 d'octubre la sociòloga Esther Albesa i Jové posarà damunt la taula la qüestió de si està en risc l'estat del benestar, mentre que l'historiador Steven Forti, el 2 de novembre, tractarà sobre el populisme i l'extrema dreta 2.0. La penúltima conferència la pronunciarà Eduard Vieta, cap del servei de psicologia i psiquiatria de l'Hospital Clínic de Barcelona, el 16 de novembre, amb l'enunciat Salut mental postcovid. Tancarà aquest primer cicle 'Argumenta BCN' la ponència Què en fem del capitalisme?, del filòsof i professor de la Universidad Complutense de Madrid César Renduales.

El cicle també tindrà diferents propostes complementàries, com ara visites guiades a l'exposició del CCCB Ciència fricció, o l'activitat Dibuixant la pandèmia, organitzada per la Biblioteca Joan Miró. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 20 Setembre 2021
  • Comparteix