Tornar

Fotografia de ‘livecoders’ dins d’una sessio de ‘live coding’.

L’art en directe de l’escriptura de codi

El col·lectiu artístic Toplap Barcelona organitza una sessió per mitjà de la tècnica live coding from scratch a l’espai Niu, el 28 de setembre. 

És possible la convergència entre programació, art i música? El col·lectiu artístic Toplap Barcelona practica i promou el live coding, una forma d’art escènic de creativitat en temps real a partir de l’escriptura de codi. Aquest col·lectiu artístic organitza aquesta sessió de live coding from scratch (codificació en directe des de zero) a l’espai Niu, en la qual cada participant podrà improvisar una actuació sonora i visual. Apunteu a l’agenda aquest esdeveniment únic: dijous, 28 de setembre a les 19 h.

Toplap Barcelona aposta pel live coding com una tècnica creativa centrada en l’escriptura en directe de codi font i l’ús de la programació per generar peces sonores i visuals. Aquesta és una nova direcció en la música electrònica que s’improvisa i es presenta en públic per mitjà de l’ús i el desenvolupament de programari lliure, amb l’objectiu de crear noves relacions i discursos. Mentre el livecoder exposa i modifica en temps real el programari, el codi és projectat a una pantalla que permet al públic veure el procés que segueix el creador. 

From scratch és la sessió que es durà a terme a l’espai Niu, en la qual cada participant disposarà de nou minuts per improvisar una actuació sonora o visual, o bé, totes dues alhora. El livecoder començarà amb la pantalla en blanc, i hi podreu seguir tot els moviments que farà durant l’actuació en directe. És un esdeveniment obert a tothom, independentment del nivell des del qual parteixen. 

L’espai artístic del barri del Poblenou acull aquesta actuació que us permetrà veure les relacions que s’estableixen entre la tecnologia i l’art mitjançant l’escriptura de codi, organitzada pel col·lectiu Toplap Barcelona. L’esdeveniment es farà dijous, 28 de setembre, a les 19 h. L’entrada és gratuïta, però si voleu saber-ne més, podeu consultar el web de l’espai Niu.

Data de publicació: Dilluns, 25 Setembre 2023
  • Comparteix