Art a la pista de ball
El cicle Arts a la pista porta als clubs de la ciutat videocreacions i performances per convertir els centres d'oci en espais culturals.
I si un club serveix per a alguna cosa més que per gastar-hi la sola de la sabata a còpia de ballar? S'ho van plantejar els impulsors i les impulsores de la iniciativa Arts a la pista que, un any més, torna a convertir les pistes de ball de la ciutat en espais dedicats a l'art els dies 16 i 17 de desembre.
Arts a la pista és una iniciativa de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya que entra ara en la tercera edició i que va néixer amb la intenció de celebrar el retorn a la vida en comú després de la pandèmia. La iniciativa va tenir tant d'èxit que encara viu i, entre Barcelona i l'Hospitalet del Llobregat, porta a les pistes de nou clubs les creacions de vint-i-quatre artistes nacionals i internacionals. L’objectiu és oferir una proposta diferent per a les sales i generar noves sinergies amb els artistes, galeries, museus, fundacions públiques i privades i altres institucions.
A Barcelona, seran la Sala Apolo, el Freedonia, l'associació cultural Meteoro, l'espai Foc, Paral·lel 62 i Sidecar les qui acullin les diverses propostes programades. Així, a la Sala Apolo trobareu repartides entre les diverses sales tot de propostes d'artistes que exploren l'imaginari del cos masculí i el món queer (David Haines), creadors locals com un Joan Morey que combina una peça de videoart amb la performance Vot de tenebres o artistes internacionals com l'argentina Mercedes Azpilicueta (a la imatge) que, no us ho perdeu, a Yegua-yeta-yuta ofereix una actuació on la sentireu recitar centenars d’insults pejoratius, abusius i vulgars dirigits a les dones a l’Argentina. És la manera de convertir en una mena d'espectacle tragicòmic la quotidianitat de la misogínia i l’assetjament. Els quadres i els rellotges parlants de Serafine1369 seran una altra de les propostes que, entre moltes més, trobareu per la sala.
L'espai multidisciplinari Foc, a la Zona Franca, serà l'escenari d'una proposta de Marc Oliveras; el Freedonia acollirà l'obra sonora de Fer Boyd & Madeleine Stack Guard the delight i, a Meteoro, podreu conèixer l'obra Contes de Barcelona (1989), formada per tot de personatges barcelonins d'allò més excèntrics, de Jana Bokova.
A Paral·lel 62 veureu des de la filmació de Julian Rosefeldt Deep Gold, que rellegeix escenes d'un film de Luis Buñuel, fins a la cançó en construcció de Mar García i Javi Soler RÈCORD: què ens passarà? o bé l'espai de festa Diversorium. Arts en viu i espai de convivències, obert a cossos de tota mena. I, finalment, al Sidecar, l'obra de l'artista Prem Sahib Chariots, que parla sobre desig homosexual documentant la demolició d'una sauna gai; i la celebració de la música pop de Sosun.hits, a càrrec dels Sosun.dance.
Si voleu veure en què es pot convertir un club quan hi afegeixes una proposta artística a la seva pista de ball, veniu a Arts a la pista, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.