Tornar

Fotografia de l’actor Pau Vinyals fent la salutació feixista.

Una autoficció sobre el pes del passat familiar

Pau Vinyals i Júlia Barceló dirigeixen conjuntament el muntatge teatral El gegant del Pi.

És possible fugir del passat familiar? Aquesta és una qüestió present a l’obra que ofereix La Villarroel, escrita i interpretada per Pau Vinyals. Un monòleg que se centra en el moment en què el protagonista descobreix que el seu avi era feixista. El gegant del Pi és un espectacle teatral que podreu veure fins al 25 de febrer i que no us deixarà indiferents. 

Us endinsareu en la història d’en Pau, un home que té trenta-tres anys i fa poc s’ha comprat un pis amb la Judit, la seva dona, al barri del Raval de Barcelona. És una persona feliç amb la parella i amb la feina. Quan s’instal·len al pis, van traient de les capses tot d’objectes per col·locar-los al seu lloc: des d’un cartell de Tortell Poltrona fins a un electrocardiograma. A més de fotografies de la família; un dinar de Nadal, per Setmana Santa, un salt a la piscina… Aquestes escenes fan que recordi com estimava el seu avi. Un avi que era franquista. 

Aquest monòleg dirigit per Júlia Barceló i Pau Vinyals disposa d’un espai sonor dissenyat per Arnau Vallvé i una escenografia i una il·luminació a càrrec de Judit Colomer Mascaró. El protagonista parteix del record meravellós que té de l’avi, el qual es confronta amb el fet de saber que durant la Guerra Civil va lluitar al bàndol franquista. Una obra que indaga les herències transgeneracionals i els principis morals dins les vivències personals.

L’espectacle es va estrenar a La Planeta de Girona i ha recorregut altres indrets de Catalunya com el Teatre Tantarantana, el Teatre Municipal de Lloret de Mar, el Casal de Flaçà, entre d’altres. A més, ha guanyat el Premi BBVA al millor espectacle teatral i el Premi de la Crítica al millor espectacle de petit format. 

No us perdeu El gegant del Pi, un muntatge que ben segur us remourà les consciències a partir de la història autoficcionada de Pau Vinyals. Les funcions es duran a terme fins al 25 de febrer, els dimarts, a les 20 h i els dissabtes i diumenges, a les 12.30 h. El preu de l’entrada general és de 23 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de La Villarroel

Data de publicació: Dilluns, 12 Febrer 2024
  • Comparteix