Tornar

Diversos testos amb plantes.

Balcons i recorreguts verds

Dues propostes del Jardí Botànic Històric per aprendre sobre la vegetació de les seves instal·lacions i construir microjardins a casa vostra.

La primavera és l’època de l’any on els horts comencen a fer més goig. La construcció de terraris als balcons i la conservació d’horts urbans són cada vegada més comuns. Però, sabríeu fer-ne un seguint el vostre criteri? Durant el mes de juny el Jardí Botànic Històric acull dues activitats adreçades al públic adult. Un itinerari guiat per les seves instal·lacions per conèixer-ne la història i un taller per aprofitar l’època de l’any i posar a prova les vostres aptituds amb la jardineria. 

La primera de les propostes, el taller Balcó verd, us aproparà tots els passos per construir un microjardí. El dissabte 3 de juny podreu participar en l’activitat i no deixar passar l’oportunitat de posar verd a casa vostra. Durant el taller parlareu sobre quin és el millor substrat i les llavors a sembrar, aprendreu a fer planters a partir de llavors o d’esqueixos, les necessitats de l’hort a la nostra zona… Tot a càrrec de Pere Casbas, jardiner de l'espai del Jardí Botànic. A més, podreu aprendre a fer jardins verticals i microjardins seguint els seus consells!

Per altra banda, els primers diumenges del mes, tindreu l’oportunitat de fer la visita guiada al Jardí Botànic Històric i conèixer el seu recorregut i la diversitat vegetal que hi ha a la zona. Una història de més de cent anys on avui en dia conviuen espècies de la Mediterrània, centreeuropees, nord-africanes i de les Illes Balears. Un itinerari de dues hores on, a més, passejareu per l’hort etnobotànic, un espai de conservació de les llavors autòctones, a més de visitar un hotel d’insectes per parlar de la pol·linització i la importància de les abelles. 

Tota la informació d’ambdues activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 25 maig 2023
  • Comparteix