Tornar

L'artista retratat en ple salt durant la funció

Un ballarí a la recerca de la identitat

Junyi Sun interpreta a la sala Periferia Cimarronas Am I Bruce Lee, un solo de dansa sobre identitat i racisme.

La companyia Kernel Dance Theatre, liderada pel ballarí i coreògraf barceloní Junyi Sun, porta a escena del 14 de febrer al 3 de març un solo de dansa en el qual l'artista va a la recerca de la seva identitat a partir de la figura del conegut Bruce Lee.

Integrada per Junyi Sun, Alma Steiner i Marina Miguel, la companyia Kernel Dance Theatre va néixer a Barcelona per tal de desenvolupar un llenguatge coreogràfic propi que integrés la dansa contemporània, les arts marcials i el teatre. Els muntatges de la companyia tenen la intenció de fer reflexionar els espectadors i espectadores i descobrir-los punts de vista nous sobre el moment present.

Junyi Sun té orígens xinesos, però viu i ha crescut en un entorn occidental, envoltat d'un llenguatge i una manera de pensar que de vegades tenen poc a veure amb els que es fan servir en el país en el qual té les arrels. Els mateixos xinesos, denominin aquestes persones d'origen xinès, però formades en entorns occidentals amb el nom de 香蕉人 (pronuncieu xiāng jiāo rén) que, traduït literalment, vol dir alguna cosa així com "persona-plàtan". Groc per fora, blanc per dins.

Potser l'expressió us sembla divertida, però amaga tot un conflicte o una manera de viure entre dos mons. Qui soc? S'ho pregunta en escena a Am I Bruce Lee (Foto: Tristán Pérez Martín) Junyi Sun, un artista a cavall entre dues cultures que utilitza com a símbol i punt de partida de les seves reflexions coreogràfiques la figura de Bruce Lee.

Junyi Sun i Pol Para són els dos intèrprets de la peça, que constitueix una recerca de la identitat buscant els punts de connexió o els paral·lelismes entre el coreògraf i el desaparegut actor i mestre d'arts marcials. S'assemblen els seus ideals o desitjos? Tenen alguna cosa a veure les seves trajectòries?

Ho veureu en una proposta coreogràfica que parla dels orígens, però que també incorpora l'experiència del racisme, tractada en el muntatge en forma d'una proposta tragicòmica. Quin paper juguem cadascun de nosaltres en la tasca de desmuntar els clixés i estereotips que estan tan arrelats en el nostre subconscient?

Si voleu respostes o fer-vos més preguntes, veniu a veure Am I Bruce Lee a Periferia Cimarronas, però abans consulteu al web de la sala la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Divendres, 09 Febrer 2024
  • Comparteix