Tornar

Imatge gràfica del Barcelona Districte Cultural

La cultura de kilòmetre zero

Engega una nova edició de Barcelona Districte Cultural, amb 235 sessions de circ, teatre, dansa, música i audiovisual.

Entre el 9 de febrer i el 5 de maig els barris de la ciutat s'ompliran d'espectacles d'allò més variats gràcies a la 13a edició de Barcelona Districte Cultural, el circuit nascut l'any 2017 amb l’objectiu d’enfortir la cultura de proximitat i permetre que barcelonins i barcelonines gaudeixin, a través dels centres cívics, de més espectacles arriscats i de qualitat. En aquesta edició hi haurà fins a 235 sessions de 42 propostes culturals diferents, repartides entre 34 equipaments. Hi podreu trobar circ, teatre, dansa, música i cinema infantil i documental musical, i també hi haurà passis especials per a escoles i instituts dels diferents barris, en ocasions acompanyades de col·loquis, xerrades i presentacions especials. Com sempre, totes les activitats són gratis, però cal reservar entrades prèviament al web de Barcelona Districte Cultural.

Del món del circ arribaran una desena de propostes, des de les acrobàcies de companyies com Mortelo&Manzani amb l’espectacle Fili Busters o Circ Pistolet amb Potser no hi ha final, fins als malabars a ritme de swing de Ramiro Vergaz a White Bottom o les il·lusions amb cordes que crea el Señor StetS al seu xou Cuerdo. De dansa n'hi haurà mitja dotzena, entre les quals US, de The Jokerz Company, Shalott, de la companyia Guillem Batlle i Vlad Ion, o Hacemos como que bailamos, un viatge sensorial i deshinibit amb Unaiuna. Si mirem la programació de teatre hi trobem des d'obres amb temàtiques del present com El sensespai, una producció de la Sala Flyhard dirigida per Lara Díez Quintanilla, fins a teatre d’objectes amb M.A.R. Un discurso plástico a través del espacio, d'Andrea Díaz Reboredo, o el teatre documental de la peça de la companyia La Jarra Azul i Puça Espectacles titulada Winnipeg, el vaixell de Neruda.

També variada es presenta l'oferta musical, amb propostes que van del bebop del trio jazz liderat pel trompetista cubà Carlos Sanduy, als paisatges sonors d’aires folk del cantautor igualadí Henrio o la mescla de flamenc i post rock del quintet barceloní Tilde, entre moltes d'altres. Així mateix, Barcelona Districte Cultural tampoc oblida el públic familiar, amb espectacles com el circ de les companyies Sifó, PakiPaya i La Tal, o la dansa de companyies com Brodas Bros o CreaMoviment. I amb l’esperit d’apropar la cultura a tots els públics de la ciutat, es fa una aposta per espectacles que incloguin elements que facilitin la comprensió: algunes funcions de La motxilla de l’Ada de Teatre al Detall i de No es país para negras de Silvia Albert Sopale i Carolina Torres Topaga disposaran de mesures d’accessibilitat com subtítols, interpretació en llengua de signes catalana i bucle magnètic.

Trobareu tota la programació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 26 Gener 2023
  • Comparteix