Tornar

Imatge promocional de la dotzena edició del circuit Barcelona Districte Cultural

Cultura per a tothom, a tots els barris

La dotzena edició de Barcelona Districte Cultural oferirà 230 espectacles en 34 escenaris.

Ja és aquí la dotzena edició de Barcelona Districte Cultural (BDC), una iniciativa que va néixer la primavera del 2017 amb la voluntat d’enfortir la cultura de proximitat i facilitar que tothom en pugui gaudir a través dels centres cívics, equipaments culturals i auditoris de centres educatius.

Aquesta tardor, Barcelona Districte Cultural oferirà 230 espectacles d’arts escèniques, música i audiovisuals en 34 espais repartits per tota la ciutat. Una comissió formada per especialistes en diverses arts i pels responsables dels centres avaluen i seleccionen els muntatges, d’acord amb uns criteris artístics i tècnics de qualitat i accessibilitat. Per això, algunes funcions disposaran de guies en braille, subtítols, interpretació en llengua de signes, bucle magnètic, audiodescripcions, maquetes tiflològiques o visites tàctils 30 minuts abans de començar.

El programa combina muntatges i espectacles consagrats amb altres d’emergents. Hi destaquen les propostes de cinema (com els documentals musicals en col·laboració amb l’In-Edit Festival), de circ (com POI, de la Companyia D’es Tro; Els viatges de Bowa, de La Gata Japonesa, o Sin Ojana, de Chicharrón Circo Flamenco), de dansa (com Rojos, Roges i Violetes, de Miquel Barcelona; Black, d’Oulouy, o Lo Faunal, de Pol Jiménez), de música (amb Alba Morena, Paula Grande i Anna Ferrer, Las Opinólogas, Electric Gozarela o The Salsa Punk Orchestra) i de teatre (com Ana y Serafín: inquilinos de la perifèria, a càrrec de La Nave Va Teatre i Factoría Los Sánchez; NUA, Radiografia d’un trastorn, d’Ann Perelló; Conservando memoria, d’El Patio Teatro; Lázaro, de la plataforma LEAMŎK, o The Frame, a càrrec d’Eléctrico 28).

Barcelona Districte Cultural també aposta pel públic més jove amb una oferta familiar que inclou titelles (com Hamelí, de la companyia Xip Xap), dansa i teatre visual (com KLÉ, d’Addaura), espectacles musicals (com Muuuun, de La Curiosa, o A cau d’orella, de Tal Com Sona), les sessions del Petit Cineclub (amb presentacions lúdiques i didàctiques dinamitzades pel Billy i la Milly Oncle) o l’espectacle Prometeu (una proposta trencadora de l’Agrupación Señor Serrano destinada exclusivament a un públic d’entre 6 i 11 anys, sense adults a la sala, que reinterpreta aquest mite grec).

Totes les activitats de Barcelona Districte Cultural són gratuïtes. Podeu reservar les entrades a través del web districtecultural.barcelona

Data de publicació: Dimarts, 27 Setembre 2022
  • Comparteix