Tornar

Persones a la rambla Prim.

Per un barri lliure de brossa

Una festa sobre educació ambiental per millorar  l’entorn urbà i el benestar.

El veïnat dels barris del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, s’ha mobilitzat per reivindicar un espai públic net i agradable. Des de fa mesos, es percep una situació força desfavorable pels interessos col·lectius pel que fa al civisme de la zona. El barri presenta diversos indicadors de vulnerabilitat i les conductes incíviques en l’ús dels carrers, com un espai net i comunitari, són una preocupació per les persones que hi viuen. Per aquesta raó, neix el projecte d’educació ambiental de La Plasticada per un barri net, un acte festiu a favor d’uns carrers lliures de brossa. La festa es durà a terme el 2 de desembre, d’11 a 12 h a la Rambla Prim amb el carrer de Pujades.   

Aquest projecte d’educació ambiental neix del Pla de Barris del Besòs i el Maresme i té com a objectiu augmentar la cura cap a l’espai públic i el sentiment de pertinença i orgull de barri. Amb motius previs a la festa, s’ha incidit en dos pilars fonamentals de la vida veïnal: els comerços i les escoles. Pel que fa als centres educatius s’està treballant amb l’alumnat de tres centres a través de diferents tallers de sensibilització amb la finalitat de generar accions que es desenvoluparan a l’acte final. 

La proposta d’educació ambiental conclourà amb un acte de celebració i reivindicació on es convida a les persones del barri i a tothom que vulgui a participar-hi. A La Plasticada hi haurà una manifestació, activitats preparades per l’alumnat que participa en la iniciativa, concerts amb instruments fets amb materials reutilitzats, i cants i balls per animar els carrers de Sant Martí. 

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 24 novembre 2022
  • Comparteix