Tornar

Imatge d'abelles aterrant

Beehave pol·linitza la ciutat

El projecte al voltant del món de les abelles i la seva relació amb els humans s’estén a diferents punts de Barcelona.

Des de mitjans de febrer, la Fundació Joan Miró acull l’exposició Beehave, una singular mostra composta per muntatges immersius al voltant del món de les abelles i dels insectes pol·linitzadors. Ara, a partir del 15 de març, aquest projecte s’obre a la ciutat amb un estimulant ventall d’accions a càrrec d’una desena d’artistes, orientades a debatre la convivència de la ciutadania amb les abelles i a posar de relleu l’impacte ambiental del declivi d’aquests insectes.

Durant gairebé tota la primavera, fins el 17 de juny, els artistes, nacionals i internacionals, porten el seus muntatges, audiovisuals, itineraris, accions de participació ciutadana, intervencions i performances a una quinzena de diferents punts de la ciutat com la Plaça de les Glòries, el barri del Clot, el parc de Montjuïc o el Convent de Sant Agustí, entre molts d’altres. En aquest mapa es mostra la ubicació geogràfica de cadascuna de les accions.

Joan Benàssar, Luis Bisbe, Alfonso Borragán, Joana Cera, Gemma Draper, Vadim de Grainville & Marcos Lutyens, Anna Moreno, Ulla Taipale, Andrés Vial i Pep Vidal són els creadors de les accions de Beehave fora dels murs de la Fundació Joan Miró. Les seves obres, produïdes per a aquesta iniciativa, aborden de manera artística el món de les abelles des d’un ampli repertori de relacions amb l’ésser humà: l’apicultura, l’impacte dels pesticides químics en els ecosistemes i la salut, l’absència d’abelles en els entorns urbans, la fabricació de la mel, l’obtenció de cera com a combustible i font de llum, l’ecologia dels insectes pol·linitzadors, l’etnobotànica, els cicles circadiaris de la natura o la inspiració artística i literària.

Una àmplia oferta d’activitats per posar en comú natura, art, enginy i humanitat. Per a una descripció detallada de les accions, les dates i el lloc de celebració, visiteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 15 març 2018
  • Comparteix