Tornar

Cançons per a un nou món

Un clàssic del musical abstracte al Teatre Gaudí

S’estrena ‘Cançons per a un nou món’, un espectacle de Broadway on no hi ha narració i les peces musicals estan vinculades pels sentiments

L’univers del teatre musical és molt ampli, i el que nosaltres rebem és una porció poc significativa del que s’està fent als dos grans centres de poder del gènere, allà on es produeixen anualment les estrenes més importants: el West End a Londres i Broadway a Nova York. Cançons per a un nou món va ser una de les sensacions de Broadway a mitjans dels anys 90, quan es va estrenar aquesta obra que pràcticament inaugurava una manera diferent de fer teatre musical: amb música de Jason Robert Brown, la idea darrere de Cançons per a un nou món és que no hi hagués una narració tradicional, que fos una obra sobre sentiments íntims i abstractes, així que el vincle entre cada peça està en el que diuen, i no pas en una acció (pràcticament inexistent) que l’obra realment no necessita. Aquesta música ara arriba a Barcelona, i pujarà a l’escenari del Teatre Gaudí.

Es tracta d’una adaptació produïda per Vocal Factory, una petita companyia independent, dirigida per Anna Valldeneu (escena) i Filippo Fanò (música), amb un quartet musical (piano, guitarra, baix i bateria) i un conjunt de cantants que farà que les cançons de Brown s’elevin com ho van fer ja fa més de 20 anys, i facin ressaltar la qualitat d’aquesta obra que s’aparta del format habitual de teatre musical. La varietat de gèneres en les cançons és àmplia, del jazz al gòspel, i el tema és unitari, en realitat: a la vida s’han de prendre decisions, i aquestes decisions fan que tot vagi a millor... o a pitjor.

Trobaràs més informació sobre aquesta producció de Cançons per a un nou món al web del Teatre Gaudí. Allà també podràs reservar les teves entrades.

Data de publicació: Dimecres, 19 juliol 2017
  • Comparteix