Tornar

Imatge promocional de Càndid o l’optimisme

Potser no “tot anirà bé”

Ironia i crítica social en un viatge satíric a través de les desventures humanes.

 

Voltaire, pseudònim de François-Marie Arouet, va ser un destacat filòsof i escriptor del segle XVIII. Conegut per la seva crítica social i política, la seva obra més coneguda és Càndid, un exemple del seu compromís amb la denúncia de les injustícies i, sobretot, de la hipocresia de la societat; una obra en què critica les idees optimistes i mostra la realitat caòtica i cruel del món. 

Ara, fins al 18 de juny, la Sala Àtrium ens en proposa una relectura amb Càndid o l’optimisme, “un espectacle de creació volgudament irreverent, al voltant de la fatiga mil·lenial, el fals optimisme i la perversió del món de l’entreteniment”, ens avança la sinopsi. El protagonista, un actor que acaba de fer un càsting per protagonitzar Càndid i que se sent optimista i segur de la feina feta, va veient com la innocència i les esperances que té són posades a prova a mesura que avança l’acció. Com li passa al Càndid original, haurà d’aprendre a acceptar la realitat amb tot el seu caos i trobar una manera de viure amb el fet que l'optimisme cec i la visió simplista del món no són realistes. “I és que darrere de frases motivadores tenyides de rosa pastís i tallers de coaching s’hi amaga una cosa més perversa: la por a obrir la porta al dolor per acceptar que aquest no és, com diria Càndid de Voltaire, el millor dels mons possibles”.

A partir de l’obra mestra de Voltaire, doncs, Miquel Mas i Fiol ens presenta aquesta idea original seva, de la qual també firma la direcció i la dramatúrgia. La interpretació va a càrrec de Lluís Oliver. Es tracta d’una producció en col·laboració amb l’Institut del Teatre de Barcelona i La Badabadoc i va ser una de les obres seleccionades en la convocatòria On el Teatre Batega de Teatres de Proximitat 2021. L’espectacle, en català, té una durada d’1 hora i 10 minuts. Les entrades estan a la venda en aquest enllaç


 

Data de publicació: Dimecres, 07 Juny 2023
  • Comparteix