Tornar

El personatge del nen i del pastor que protagonitzen la novel·la retratats en un camp erm

La carretera com a protagonista

La Biblioteca Francesc Candel continua amb el cicle de projeccions i cinefòrums  al voltant de les road movies amb Intemperie, de Benito Zambrano.

Viatges físics, habitualment (però no necessàriament) sobre quatre rodes i amb un viatge o desplaçament paral·lel en la psicologia dels personatges o en les situacions que viuen. Aquests són, esquemàticament, els elements del que es coneix com a road movies, protagonistes de Road Movies. Quilòmetres de cinema, un cicle que s'allarga fins al mes de maig, però que fa parada el 12 de desembre a l'equipament del carrer de l'Amnistia Internacional.

Allà us espera en Pere Vall Karsunke, un periodista que ha dedicat la vida al cinema i que coneix millor que ningú, no només el gènere cinematogràfic de les road movies, sinó totes aquelles produccions rellevants (i alguna de sèrie Z) dels gèneres més diversos que s'han filmat durant la història del setè art. Ell, que va ser durant més de vint anys redactor en cap de la revista Fotogramas, és tan apassionat del cinema... que fins i tot n'és part. I és que ell no perd l'oportunitat de fer breus aparicions en tots aquells films o sèries en els quals li demanen: des d'El rey tuerto a Dieta mediterránea, entre altres.

Ara, aplica la saviesa cinematogràfica que ha acumulat aquests anys a programar i conduir un cicle de cinema que posa el focus en les road movies, pel·lícules en els quals els personatges deixen casa seva i han d'adequar-se a les circumstàncies que viuen mentre descobreixen aspectes d'ells mateixos que potser no coneixien. Un d'aquests films és Intemperie, una producció firmada pel director Benito Zambrano de l'any 2019.

Protagonitzen el film, un thriller en forma de western, Pep Tosar, Luis Callejo i Jaime López, aquest últim en el paper d'un nen que fuig del poble en el qual viu, que s'ha convertit per a ell en un infern. En el seu viatge a peu, fugint del capatàs que l'encalça, aquest jove personatge coneixerà un pastor (en Pep Tosar), en una trobada que ho canviarà tot per a tots dos.

Com sempre, quan s'acabi el film podreu participar en una xerrada sobre el que heu vist i debatre amb el conductor de la sessió i la resta de participants els aspectes més interessants de la pel·lícula.

Recordeu que les sessions del cicle Road Movies. Quilòmetres de cinema, continuaran el dimarts, 16 de gener amb el film Mejor solo que mal acompañado (John Hughes, 1987), el 13 de febrer amb Moby Dick (John Huston, 1956), el 12 de març amb El fugitivo (Andrew Davis, 1993), el 9 d'abril amb Uno de nosotros (Thomas Bezucha, 2020) i, el 7 de maig, amb Con quién viajas (Martín Cuervo, 2021).

Si no us voleu perdre un cicle que analitza amb detall les road movies, veniu a la Biblioteca Francesc Candel, però abans consulteu al web la informació sobre les projeccions.

Data de publicació: Dijous, 07 Desembre 2023
  • Comparteix