Tornar

Imatge al·lusiva a la relació entre espectre sonor i identitat de gènere

Veu i identitat de gènere

Mevaveu estudia el rol que la veu ocupa a l’hora de definir-nos a través d’una instal·lació sonora que combina parla, cançó individual i cant coral.

Fins al 25 de juny es pot visitar al Centre de les Arts Lliures la concreció d’un dels projectes d’arts visuals guanyadors de la convocatòria oberta PostBrossa 2022-2023 pel seu “esperit brossià d’experimentació, radicalitat i compromís crític”. Es titula Mevaveu i és obra de Laura Llaneli, que ha comptat amb el suport de la beca de recerca de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat de Catalunya.

Nascuda a Granada el 1986, l’autora resideix i treballa a Barcelona, on ha cursat estudis superiors de música, disseny gràfic, belles arts i art sonor. El seu treball com a artista i investigadora explora la relació entre la producció i l’experiència sonora, el llenguatge i les pràctiques de les arts visuals contemporànies amb la voluntat de posar a prova la resistència del llenguatge i el so com a codis socials acceptats.

Els seus projectes es formalitzen en concerts, instal·lacions, performances i publicacions. En aquest cas, Mevaveu és el resultat d’un procés d’investigació grupal, amb relació al so, la veu, el llenguatge i les identitats de gènere, que estudia el rol que la veu ocupa a l’hora de definir-nos.

Es tracta d’una instal·lació sonora formada per vuit altaveus que reprodueixen, a mode de composició auditiva, la veu de diverses persones que han sentit disconformitat entre la seva veu i el seu gènere en diferents situacions individuals i col·lectives. La proposta incideix en l’ús de la veu com a identitat, sense mostrar cap imatge dels testimonis i sense revelar les seves identitats de gènere per evitar l’assignació binària de les veus.

Data de publicació: Dimecres, 17 maig 2023
  • Comparteix