Tornar

Fotografia en blanc i negre titulada "La infanta doña Paz en el Parque Güell"

El cicle Diàlegs del Park Güell, radiografia d’un projecte i retrat d’una època

El Museu d’Història de Barcelona ofereix una vintena de documents en format audiovisual, que permeten endinsar-se en l’origen del projecte de Gaudí.

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) ofereix, al seu canal de Youtube, més de 20 documents relacionats amb el Park Güell, reunits en una mateixa llista. S’hi poden visualitzar íntegrament xerrades, conferències i material històric, que permeten descobrir les interioritats d’aquest gran projecte d’Antoni Gaudí.

El proper 3 de juny, s’hi estrenarà “Imatge i relat. Els baixos fons en el cinema de Barcelona”, una conferència amb Celia Marín Vega (ETSAB-UPC) dins del cicle Diàlegs del Park Güell. El cinema crea una imatge global de la ciutat amb la repetició de monuments o espais urbans que fixen en la retina de l’espectador una visió única que oculta la resta. Però què passa quan una zona de la ciutat és escollida com a síntesi dels mals urbans (pobresa, criminalitat, malaltia, perversió)?

Un altre document del mateix cicle que ja es pot veure íntegrament és “La urbanització del marquès de Marianao i el Park del comte Güell”, amb les arquitectes Mireia Freixa i Mar Leniz. En aquest diàleg exploren les relacions entre dos personatges molt vinculats amb la història del Park Güell, Salvador de Samà i de Torrents i Eusebi Güell i Bacigalupi, fills d’indians que van voler crear uns jardins fora del comú. S’aborden els seus perfils biogràfics i s’explica la urbanització de la zona del Park Güell.

Aquestes propostes i d’altres es poden trobar aquí.

Data de publicació: Divendres, 29 maig 2020
  • Comparteix