Tornar

Fragment d'una pel·lícula del festival.

Cicle Docs Hedy Lamarr

Tres projeccions a la fresca per familiaritzar-se amb tres casos on es vulneren els drets humans des d’una perspectiva feminista.

Quina és la principal manera de connectar-se i fer arribar un missatge actualment? La tecnologia i la xarxa tenen un paper clau en l’organització popular. El Canòdrom - Ateneu d’Innovació Democràtica acull durant el mes de juny la tercera edició del cicle Docs Hedy Lamarr, un recull de propostes que enguany apropa tres situacions on persones activistes han fet ús de la tecnologia i la mobilització ciutadana per reivindicar els seus drets. El festival, des d’una perspectiva feminista, reivindicant la figura de la científica Hedy Lamarr en el seu nom, acollirà tres documentals que relacionen ciència, tecnologia, innovació i drets humans.

Les protagonistes del cicle intenten canviar el món per fer-lo més just i habitable, totes des de les seves lluites i conviccions. La primera de les propostes, All the Beauty and the Bloodshed de Laura Poitras, es projectarà el divendres 9 de juny. El film explica la història de la fotògrafa de la contracultura novaiorquesa Nan Goldin i el seu activisme contra una farmacèutica responsable de l’epidèmia més gran d’opioides de la història dels Estats Units que va causar la mort de 600.000 persones. La segona data assenyalada és el 16 de juny, on es projectarà el documental Myanmar Diaries, produïda per un col·lectiu de cineastes anònims que denuncien les atrocitats que el general Min Aung Hlaing va causar a Birmània durant el seu cop d’estat del 2021.

Per acabar amb el cicle, el 30 de juny es projectarà Welcome to Chechnya, de David France. El documental exemplifica la realitat que viu el col·lectiu LBGTQ+ en aquesta zona russa des de l’experiència de les mateixes víctimes; torturades, detingudes i, en alguns casos, executades. La situació és tan alarmant que, durant el desenvolupament de la pel·lícula, les cares de les persones entrevistades han estat manipulades amb tècniques de deepfake per mantenir-se en l’anonimat i no ser reconegudes!

Amb aquest recull us acostareu a diferents realitats d’arreu del món i descobrireu la importància de la col·lectivitat i la documentació de casos on es vulneren els drets humans per denunciar-los. Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 01 Juny 2023
  • Comparteix