Tornar

C1ENCI4RT

Ciència i art en família

Aquesta primavera, el cicle d’activitats familiars C1ENCI4RT torna a la Fundació Julio Muñoz Ramonet.

Què és el so? Com es transmet des d’un piano fins a la nostra oïda? Com percebem els colors? Quin és el vincle de la geometria amb l’art? A priori, pot semblar que l’art i la ciència no tinguin res a veure, però preguntes com aquestes ens subratllen que la idea no pot estar més allunyat de la realitat. Elsl processos científic i artístic comparteixen moltes coses en comú i és més, es necessiten l’un de l’altre. Això mateix és el que pretén demostrar el cicle familiar C1ENCI4RT a través de sis activitats que tindran lloc a la Fundació Julio Muñoz Ramonet del 20 de març al 19 de juny, les quals han estat programades per Barcelona Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.

C1ENCI4RT torna per segon any amb un objectiu clar: fer de nexe entre la ciència i l’art i demostrar tot allò que comparteixen. Ho fa a través d’un recull de propostes accions d’allò més lúdiques i entretingudes per a tots els públics. Entre elles hi ha tres tallers-demostració: Ciència i música, el 27 de març, El so del color, programat per al 22 de maig, i La cuina i la química, el 19 de juny. El cicle també inclou el taller participatiu El conte del triangle i el quadrat, el 24 d’abril, el taller teatralitzat Leonardo, científic i artista, el 15 de maig, i per cloure el cicle, el taller experimental La física de la dansa, el qual se celebrarà el 12 de juny.

Tots aquests tallers busquen explicar des de diferents perspectives i metodologies la manera en la qual la ciència i l’art s’uneixen per oferir-nos coses tan magnífiques com la música o la dansa i quina és la seva relació. A C1ENCI4RT, l’art ens explicarà la ciència i viceversa. A partir de conceptes molt senzills, els nens i nenes de 6 a 12 anys, els seus familiars i totes aquelles persones de pas que s’hi vulguin quedar, podran formar part d’aquestes activitats i descobrir els punts en comú entre ambdues disciplines. A més, totes les propostes se celebren en diumenge a les 12 hores, una franja ideal per acudir-hi en família.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 15 març 2022
  • Comparteix