Tornar

Foto de la façana de la Facultat de Medicina

Ciència oberta a l’Antiga Esquerra de l’Eixample

Tres xerrades posen a l’abast dels veïns i veïnes del barri la recerca que es fa a la Facultat de Medicina.

Un any més, l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) organitza el cicle “Ciència oberta al barri”, amb què a través de tres conferències, els seus investigadors i investigadores acosten a tots els públics el seu treball de recerca.

L’edició d’enguany compta amb les següents xerrades:

Dimarts, 26 de setembre, 19.00 h.
“Entre Narcos i MacGyver: estratègies terapèutiques en la malaltia de Parkinson”, a càrrec de Cristina Malagelada, neurocientífica especialitzada en l’estudi de malalties del cervell com el Parkinson, el mal de Huntington i els processos neurodegeneratius. Duu a terme la seva tasca a la Facultat de Medicina i a l’Institut de Neurociències, ambdós de la UB.

Dimecres, 27 de setembre, 19.00 h.
“La modificació genètica en humans més a prop que mai amb CRISPR”, a càrrec de Manuel Rodríguez Allué, professor de Bioquímica i Biologia Molecular a la Facultat de Medicina de la UB. La seva recerca se centra en els mecanismes cel·lulars que causen problemes neurològics com ara l’ictus, l’esclerosi múltiple o l’Alzheimer.

Dijous, 28 de setembre, 17:15 h.
“Mecanotransducció: com les cèl·lules transmeten i responen a forces mecàniques des de la matriu extracel·lular fins al nucli”, a càrrec de Pere Roca-Cusachs, investigador de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya i professor agregat a la Facultat de Medicina de la UB centrat en l’estudi de la biomecànica cèl·lula i molecular. El 2016, fou l’únic investigador espanyol acceptat en el prestigiós Programa Jove Investigador de l’Organització Europea de Biologia Molecular.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 19 Setembre 2017
  • Comparteix