Tornar

El Negro i El Flaco en plena actuació amb una escombra entre les mans

Circ i teatre: una combinació alquímica a la plaça Xirgu

Segona experiència de col·laboració del Teatre Lliure amb l’ONG Pallassos Sense Fronteres.

Una combinació d’elements diversos dona com a resultat una reacció gairebé màgica a la plaça de Margarida Xirgu aquest dissabte, 6 d’abril. És Alquímia, un espectacle que combina el circ i el teatre per aconseguir una reacció sorprenent: fer néixer el riure allà on no hi havia res.

És la segona col·laboració del Teatre Lliure amb Pallassos Sense Fronteres, una organització nascuda per tal de “millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals”, com expliquen ells mateixos. Protagonitzen una actuació gratuïta amb una finalitat social: portar el bon humor i el riure al rostre de qualsevol nen o nena que ho necessiti. I si, pel camí, algú fa riure un adult... considereu-ho un dany col·lateral.

Protagonitzen l’espectacle que veureu, El Negro y El Flaco o la unió dels talents de Gerardo Casali El Negro i de Rafa Espada El Flaco. Ells ja fa anys que investiguen en el món de l’espectacle i en els llenguatges diversos que s’hi poden fer servir. I han concebut aquesta proposta com una mena de combinació alquímica de circ i de teatre.

Aquí trobareu elements tan humils i encisadors com unes senzilles bombolles de sabó, però també màgia, malabarismes inesperats amb uns objectes amb els quals mai no hauríeu pensat a fer malabarismes i unes escenes mig teatrals que us reserven més d’una sorpresa i de dues. Tothom se sentirà identificat en un moment o un altre amb aquesta proposta, un joc còmic pensat per a tots els públics, dels més petits fins als més grans. Fernando Chacovachi, un pallasso i bufó argentí que és un dels grans de l’escena del teatre de carrer al seu país (potser l’heu vist a FiraTàrrega), dirigeix un espectacle produït per Pallassos Sense Fronteres.

Si voleu viure un matí divertidíssim i de franc, no us perdeu Alquímia, però abans consulteu la informació sobre la representació al web del Teatre Lliure.

Data de publicació: Dimarts, 02 Abril 2024
  • Comparteix