Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Fotografia de Joan Miquel Oliver.

Una cita amb el músic i escriptor Joan Miquel Oliver

El CaixaForum Barcelona presenta una trobada amb el compositor, lletrista i guitarrista d’Antònia Font, en el marc del programa “Trobades amb…”. 

Segurament el coneixeu per ser membre del mític grup mallorquí, però, també, per la seva carrera en solitari amb temes com Honey, Rumba del temps o Final feliç, així com pel seu vessant literari. Estigueu atents i atentes perquè si us agradaria descobrir el mecanisme de creació de Joan Miquel Oliver (a la fotografia de Pere Joan Oliver), us espera una oportunitat idònia per fer-ho dins del cicle “Trobades amb…”, organitzat per CaixaForum Barcelona. Anoteu a l’agenda: el 9 de febrer. 

Com s’escriu una cançó? Dins d’aquesta trobada Oliver exposarà el seu procés creatiu, híbrid i multidisciplinari. El músic i escriptor se centrarà en com ha de ser la lletra d’una cançó, què cal tenir en compte i, fins a quin punt, el ritme, les paraules i les vocals hi són essencials. 

Tant si sou adeptes, com si els només n’heu gaudit alguna vegada de les seves composicions, ben segur que recordeu les lletres de l’àlbum Alegria (2002), d’Antònia Font, el grup format per Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon. Després de l’anunciada separació l’any 2013, la formació musical va tornar amb l’àlbum Un minut estroboscòpica (2022). 

Joan Miquel Oliver ha desenvolupat una trajectòria en solitari en paral·lel amb Antònia Font,  des del seu àlbum debut, Surfistes en càmera lenta (2005) fins als més recents com Aventures de la nota La (2020) i Electronic Devices (2023). Amb projectes musicals com Pegasus (2015) o Elektra (2018) va demostrar el domini de la paraula, una perspectiva única sobre la literatura i l’habilitat de fusionar versos i música. A més, com a compositor i productor musical ha treballat amb artistes com Jaume Sisa i Albert Pla, a més de col·laboracions en projectes per a la televisió i el cinema. 

La seva carrera artística també inclou la publicació d’obra literària des del seu primer llibre, el poemari Odissea trenta mil, publicat per Lleonard Muntaner (2002), fins a la novel·la més recent, Alexandra Schneider und ihr casiotone, publicada per L’Altra Editorial (2018). 

Si us encurioseixen els mecanismes creatius de Joan Miquel Oliver i voleu resoldre algunes qüestions, podeu reservar un forat a l’agenda per a la trobada del 9 de febrer, a les 19 h. El preu de l’entrada general és de 6 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho a la pàgina web CaixaForum Barcelona

Data de publicació: Dijous, 01 Febrer 2024
  • Comparteix