Tornar

Imatge del cuiner Ferran Adrià

Comprendre per crear

Tres diàlegs conduïts per Ferran Adrià ens acosten a les claus del procés creatiu des de diverses disciplines.

El CosmoCaixa és la seu on se celebraran les tres converses, que s’emmarquen dins l’exposició Sapiens. Comprendre per crear. Les sessions se centren en debatre sobre l’essència i el valor del procés creatiu i de la innovació des d’una perspectiva multidisciplinària. Per aquest motiu, els contertulians de Ferran Adrià són experts en camps tan diversos com la química, l’antropologia, la neurociència, l’educació o la cuina. Entre tots intentaran esbrinar què s’amaga darrere les grans idees: atzar, genialitat, anàlisi sistemàtica, coneixement...

Dijous, 2 de març. Descodificant el genoma de la cuina. Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat. Ferran Adrià conversarà amb Eudald Carbonell, antropòleg i paleontòleg, professor de la Universitat Rovira i Virgili, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, director general de la Fundación Atapuerca i codirector del jaciment d’Atapuerca des del 1991.

Dimecres, 5 d’abril. Ciència i cuina. 50 preguntes obertes al públic. Mitjançant un format de dues introduccions breus seguides d'un diàleg obert amb els assistents, els ponents donaran resposta a una bateria de qüestions sobre ciència i cuina, i a les que formuli el públic. Ferran Adrià conversarà amb Claudi Mans, catedràtic emèrit de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona, amb una àmplia trajectòria en la divulgació científica, molt especialment a la relació entre la ciència, la cuina i l’alimentació.

Dimecres, 26 d’abril. Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat. Una conversa a tres bandes on els ponents aborden la creativitat, la innovació i els models d'aprenentatge des de diferents òptiques. Els ponents convidats per Ferran Adrià són Eduard Vallory, president del Centre Unesco de Catalunya i director d'Escola Nova 21, un programa impulsat pel centre que presideix, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya i eduCaixa, i David Bueno, professor de Genètica a la Universitat de Barcelona, especialitzat en cervell, comportament i aprenentatge, i divulgador de temes de neurociència i educació.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 16 Febrer 2017
  • Comparteix