Tornar

Paula Grande i Anna Ferrer

Tradició i modernitat per donar veu a les dones de generacions passades

Paula Grande i Anna Ferrer porten el projecte Càntut a diferents centres cívics en el marc del Barcelona Districte Cultural.

Vega és el nom tant de l'espectacle com del disc que Paula Grande i Anna Ferrer presentaran al llarg de novembre i desembre a diferents centres cívics de la ciutat, dins de la programació del Barcelona Districte Cultural. Vega forma part del projecte Càntut, guardonat aquest 2022 amb el Premi Nacional de Cultura, una iniciativa que té deu anys d'història nascuda amb l'objectiu de recollir i difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. El disc és el segon que es publica d'aquest projecte, i les deu cançons que hi trobem visibilitzen les mares, filles, nenes i joves de generacions passades per tal de recuperar la seva veu. Deu temes que fan reviure textos i històries de les dones d'abans, transmesses a través de ritmes ballables i actuals.

Al disc, que va tenir les col·laboracions de Vic Moliner, Paula Vegas i Juan Rodríguez Berbín, hi ha cançons com Caterineta, La mare, Tres minyonets o Marinero. Tindreu l'oportunitat d'escoltar com sonen en directe al Centre Cívic Can Deu el 9 de novembre, dos dies més tard al Centre Cívic El Coll - La Bruguera, al Centre Cultural Albareda el 25 de novembre, al Centre Cívic Vil·la Urània el 26 de novembre, i a La Farinera del Clot el 10 de desembre. Paula Grande és una cantant que fins ara s'havia mogut més en el camp dels ritmes llatins, mentre que Anna Ferrer ho havia fet en l'exploració del folk. La investigació de sons electrònics les va fer coincidir i portar a terme conjuntament un projecte com Vega.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dimecres, 09 novembre 2022
  • Comparteix