Tornar

Visites comentades "Col·lecció MACBA"

Coneix en profunditat l’exposició "Col·lecció MACBA"

Cada dissabte a les 18 h es fan visites comentades i gratuïtes a la mostra oberta fins a mitjan 2024.

Les visites comentades a l’exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica són a càrrec d’Avalancha, un col·lectiu d’investigació artística i educativa format per Loli Acebal, Blanca Arias, María Bendito, Edu Rubio i Pol Terrés. Aquestes visites són gratuïtes amb l’entrada del museu i es fan tots els dissabtes a les 18 h. 

La mostra col·lectiva, comissariada per Elvira Dyangani Ose, Antònia M. Perelló Ferrer, Claudia Segura Campins i Patrícia Sorroche, és una anticipació del que hi haurà amb l’ampliació de l’edifici del museu i formula una nova visió de la col·lecció. L’exposició situa les obres en el centre per atendre a la seva voluntat, energia i intenció poètica. Concretament, Intenció poètica és un títol que es manlleva del llibre homònim de Glissant a manera d’exercici per plantejar una ruptura amb el marc institucional i així brindar un espai de reflexió i de crítica en què el concepte i l’experiència “art” es presenten com un principi generador i emancipador. 

Dins d’aquesta mostra, hi ha peces adquirides en els últims anys, així com obres de préstec d’altres artistes, alguns dels quals formen part de la col·lecció i d’altres no. L’exposició pretén crear una nova aproximació a la col·lecció del museu i establir altres escenaris de relació entre les obres. Així doncs, sorgeixen nous discursos que qüestionen i actualitzen els vincles que estableixen les pràctiques artístiques amb els subjectes que les envolten. 

El format de la visita vol ser un espai de conversa col·lectiva entorn les obres de la col·lecció. L’idioma de les visites és el castellà i el català. Convé saber que la segona i la quarta setmana de cada mes són en castellà i la resta de les setmanes en català. A més, les visites guiades són gratuïtes, però és necessària la inscripció prèvia. 

Per a fer la inscripció, podeu accedir-hi des de l’enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 26 juliol 2023
  • Comparteix