Tornar

Un vaixell

Els confins del món

Una exposició bibliogràfica per conèixer algunes de les travesses que han marcat la història de l’exploració del planeta.

La Terra ha anat evolucionant al llarg del temps i no sempre ha estat com la coneixem avui en dia. De fet, durant milers d’anys no constaven als mapes alguns dels indrets més apartats de les grans zones habitades. Per arribar a descobrir els límits del planeta es van necessitar expedicions de tota mena i cap a totes direccions. El CRAI Biblioteca de Biologia de la Universitat de Barcelona organitza l’exposició Exploració, ciència i aventura per exhibir algunes de les travesses que han marcat històricament el coneixement del medi natural a partir dels seus documents bibliogràfics. La mostra estarà oberta fins al 31 de març.

El CRAI Biblioteca de Biologia té desenes d’informes que il·lustren moltes de les exploracions que s’han fet en diferents paratges. L’exposició s’articula per criteris geogràfics i s’organitza en set blocs, tots ells relacionats amb les examinacions de cada una de les zones de cerca. A través de les seccions dedicades a la història de les expedicions podreu explorar territoris com: L’Antàrtida, l’Amèrica del Sud, l’Àfrica, l’arxipèlag malai i les illes Galápagos. Aquestes últimes estan estudiades a partir del viatge de Charles Darwin a bord del Beagle, un bergantí britànic del segle XIX.

A més, durant el recorregut podreu esbrinar algunes de les aventures que van viure les personalitats científiques que van estudiar el pas del Nord-oest, i molts dels mars i oceans del planeta. Aprofiteu aquestes setmanes per endinsar-vos en les aventures que van viure les persones que van localitzar i documentar els confins del món.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 01 Febrer 2023
  • Comparteix