Tornar

Una de les obres de l'exposició vista a través d'una altra de les obres  de la mostra amb un gran forat a l'espai central

Les conseqüències d'una mirada, a l'exposició "Retracing Oblivion"

La Galeria Mayoral acull obres dels artistes Sandra Gamarra, Francisco 'Taka' Fernández i José Carlos Martinat.

Quan mirem alguna cosa, rebem una certa quantitat d'informació visual, però i si el qui mira no és només un receptor, sinó també el creador d'una realitat nova? Quines conseqüències té l'acte de mirar? S'ho pregunten aquests dies a la Galeria Mayoral tres artistes que, a l'exposició "Retracing Oblivion" (Foto: Albert Llibre), fan servir la pintura per posar en qüestió les formes dominants del coneixement i les estructures de poder que perpetuen l'opressió.

Protagonitzen l'exposició Sandra Gamarra, Francisco 'Taka' Fernández i José Carlos Martinat, tres creadors que utilitzen de maneres diferents la tècnica de la pintura, però que coincideixen en unes obres que acumulen capes i atmosferes i en les quals allò que es pot veure és tan important com allò que no.

A la mostra veurem obres que fan servir el paisatge, però no amb la finalitat de representar-lo i prou, sinó per induir lectures que ens fan pensar en l'impacte de l'activitat humana en el món natural, com es pot veure tant en les obres de Sandra Gamarra o com en les de Francisco 'Taka' Fernández.

Escenes aparentment immòbils que, vistes de prop adquireixen un moviment inquietant, imatges que al·ludeixen als estudis científics i biològics sobre la flora i fauna de territoris colonitzats i reflexions sobre la violència patriarcal i colonial formen part de les obres que veureu a l'exposició, en la qual també trobarem algunes creacions (de Fernández i Martinat) que prenen com a punt de partida els paisatges urbans i la senyalització dels carrers. Així, restes deteriorades de pintades i lemes electorals d'Alberto Fujimori en les eleccions peruanes dels anys noranta formen part també de les obres de Martinat.

Etèries, espectrals, intangibles... Així són les imatges que formen part de l'exposició, una nova proposta d'una galeria barcelonina que, des del primer trimestre d'enguany, afegeix a l'espai expositiu convencional un espai annex que està dedicat a l'art contemporani i a les propostes més innovadores.

Si no us voleu perdre una exposició que us farà reflexionar sobre l'acte de mirar, veniu a la Galeria Mayoral i no us perdeu "Retracing Oblivion", però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Divendres, 24 maig 2024
  • Comparteix