Tornar

Imatge corporativa del cicle d'exposicions itinerants de proximitat Temporals

Oberta la convocatòria per a l’edició de ‘Temporals’ 2023

L’objectiu és fomentar la interacció de públics diversos amb experiències artístiques de proximitat.

Del 7 de març a les 12 h fins al 29 d’abril, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) obre el termini per presentar projectes a la nova convocatòria de Temporals.

Es tracta d’una programació d’exposicions artístiques itinerants als diferents barris de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar accions, activitats i experiències que dialoguin amb el territori més proper del centre cultural i convertir els autors, els gestors, els equipaments, les associacions i la ciutadania en agents culturals actius.

Hi poden fer propostes els i les artistes, gestors culturals, creadors, curadors, agents socials, comunicadors i educadors de Barcelona i la seva àrea d’influència.

Quin tipus de propostes es poden presentar a Temporals?

- Propostes tant d’artistes o col·lectius com de comissariat, sense límit d’edat.

- Propostes que s’emmarquin dins de qualsevol de les tendències de les arts visuals actuals: videoarts, arts plàstiques, fotografia, pràctiques digitals, performance, etc.

- Es valoraran les propostes que plantegin temes vinculats a l’actualitat i permetin desenvolupar línies de pensament contemporani.

- També poden ser propostes que estableixin vincles entre diferents modalitats de coneixement, com ara entre art i educació, art i ciència o innovació social i disseny, etc.

- Les propostes presentades han d’estar pensades per poder itinerar i adaptar-se a diferents espais expositius i els seus contextos.

- Cal tenir en compte que hauran d’implicar la comunitat més propera a cada centre cívic, ja sigui durant el període de creació o bé quan s’hi exposi.

Els equipaments participants seran els centres cívics Convent de Sant Agustí, Casa Elizalde, Cotxeres de Sants, Casinet d’Hostafrancs, Joan Oliver-Pere Quart, Pere Pruna, Guinardó, Sant Andreu, Farinera, Can Basté, Navas, Baró de Viver i Pati Llimona. Podeu consultar les característiques de les sales d’exposicions a la pàgina web de cada centre cívic.

La descripció d’aquestes propostes o accions complementàries només ha de ser orientativa i caldrà ajustar-la quan es decideixin els barris on s’ha de desenvolupar la itinerància. Això requerirà un treball posterior conjunt entre l’artista o l’autor i l’oficina tècnica del projecte, els gestors dels centres culturals, la figura del mediador del programa d’exposicions i, per acabar, els agents socials de la comunitat.

Les propostes finalistes es programaran durant l’any 2023 en un mínim de tres centres cívics. Els autors poden proposar equipaments i barris amb els quals treballar, però aquesta preferència no dependrà de l’ajust final de les itineràncies.

Un Comitè de Selecció de nou persones valorarà la qualitat (coherència del discurs i del procés creatiu), l’actualitat i la rellevància de les propostes; la capacitat d’interpel·lar públics dels diferents barris; l’interès de les activitats o accions associades, i la seva viabilitat tècnica.

Es farà una primera tria de 14 propostes i es demanarà als seus autors que facin una presentació davant dels programadors dels centres i del Comitè de Selecció, i atenguin les seves preguntes. En la segona fase de selecció s’escolliran els 7 projectes finalistes i les itineràncies.

Podeu presentar el vostre projecte –per un import màxim de 6.171 euros per a projectes de producció artística i d’11.253 per a propostes comissarials– fins al 29 d’abril a la bústia d’entradda que trobareu a la pàgina web dels centres cívics. Si necessiteu aclariments, podeu escriure un correu a l’adreça temporals@bcn.cat.

Data de publicació: Dimecres, 09 març 2022
  • Comparteix