Tornar

Imatge gràfica de la convocatòria del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023

Convocat el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023

S'atorgarà un únic guardó al millor recull de poemes en llengua catalana de tema lliure, i el període d'admissió d'originals finalitzarà el 10 de febrer.

L'Ajuntament de Barcelona convida els ciutadans i les ciutadanes a concórrer al Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023. El guardó, dotat amb 9.000 € i la publicació de l'obra guanyadora per part de LaBreu Edicions dins la col·lecció "alabatre", s'atorga al millor recull de poemes en llengua catalana de tema lliure. Hi ha temps per a presentar-s'hi fins al 10 de febrer a les 20.30 h.  L'acte de lliurament del premi tindrà lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona durant el mes de maig de 2023, en el marc del festival Barcelona Poesia.

Els treballs que es presentin han de ser originals, inèdits, de poetes vius, d'una extensió similar a la d'un llibre convencional de poesia i d'un mateix autor o autora. Només es pot presentar un poemari per autor o autora. A la portada dels treballs hi ha de constar el títol de l’obra i, a l’interior, el nom i els cognoms de l’autor i les seves dades de contacte. Si algun dels poemes del recull han estat publicats, l’autor o autora ha d’indicar quins són i on s´han publicat. En cap cas, però, el nombre de versos que hagin estat publicats no pot superar el deu per cent de la totalitat de versos de l’obra.

Caldrà enviar sis exemplars dels treballs a l’Oficina Ciutadana de la Cultura del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, 08002 Barcelona) o lliurar-los directament al mateix lloc, de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h.

Consulteu les bases en aquest enllaç.

Els Jocs Florals són un dels premis literaris més antics d’Europa, amb 150 anys de trajectòria. Suposen una plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms com Ponç Pons, Miquel de Palol, Sebastià Alzamora, Jordi Júlia o Pau Vadell, entre molts d’altres. La darrera edició la va guanyar Glòria Coll Domingo amb el llibre de poemes A través.

Data de publicació: Dimecres, 21 Desembre 2022
  • Comparteix